Windows 32-bit kan oppgraderes til 64-bit

Hvis du har Windows 10 32-bit-versjon kan du faktisk oppgradere den til 64-bit uten å betale noe ekstra.

Les også: Windows-triks

Betingelsen er at PC-en din har en prosessor som støtter 64-bit-system. En av fordelene ved å oppgradere til 64-bit-versjon er en mulighet for bedre ytelse.

Sjekk om PC-en er klar

Først må du sjekke om prosessoren i PC-en faktisk støtter 64-bit-system. Dette gjør du ved å høyreklikke på startmenyen og velge System. Her står det ved siden av systemtype. Hvis det står x64-basert prosessor, da støtter prosessoren 64-bit-system. Dersom derimot det står x86-basert, da støtter prosessoren ikke 64-bit-system.

Slik oppgraderer du

Det du må gjøre for å oppgradere Windows 32-bit til Windows 64-bit er å installere Windows på nytt.

Du gjør dette uansett på eget ansvar. Ta backup før du starter.

Du kan altså oppgradere ved å installere Windows 10 på nytt. Deler av prosedyren er beskrevet i vår guide, men denne gangen er den litt annerledes.

Når du får opp vinduet med språk, arkitektur og utgave skal du ikke velge det samme som for PC-en du bruker. Her skal du velge 64-bit-arkitektur. Deretter velger du å legge systemet på en USB-minnepinne.

Du skal deretter starte PC-en fra minnepinnen og installere Windows 10 på nytt fra denne minnepinnen.

Ikke sikkert at det fungerer

For ordens skyld, dersom ikke denne prosedyren fungerer likevel på din PC-en, vil du bli stoppet et sted i prosessen og dermed lar Windows seg ikke oppgradere. Du er da tilbake til der du startet, med Windows 10 32-bit.

Kilde: windowscentral.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.