Windows 10 beta er klar

windows10

Microsoft presenterte tirsdag kveld neste Windows-versjon etter Windows 9, og kom med en overraskelse.

Navnet blir Windows 10, og ikke Windows 9. Microsoft mener den nye versjonen har såpass mange nyheter, at det rettferdiggjør overgangen til ett høyere versjonsnummer.

Start-menyen er tilbake

Windows 10 får tilbake Start-menyen, som blir utvidet med fliser som får et utseende som kan endre seg over tid. Søkevinduet er også tilgjengelig via Start-menyen.

Ett av irritasjonsmomentene i Windows 8 er at app-vinduer er maksimerte, uten mulighet til å minimere. I Windows 10 kan du endre størrelsen på app-vindiene, og justere dem slik du ønsker, dette ligner med andre ord på Windows 7.

Større frihet på skrivebordet

Windows 10 støtter organisering av app-vinduer, slik at du kan ha flere vinduer åpne samtidig, uten at vinduene overlapper. Windows 10 får en ny oppgavelinje som skal gjøre det enklere å holde oversikten over åpne apper. Du kan opprette flere ulike skrivebord i Windows 10 for ulike formål, og kan skifte mellom disse etter behov. Lansering av Windows 10 er planlagt neste år.

– Et godt forsøk

Windows-ekspert Paul Thurrott skriver i sin blogg at Microsoft gjør det meste riktig i Windows 10, og retter opp flere feil som ble begått i Windows 8. Thurrott var en av mange som kritiserte Windows 8, men nå ser det ut som Microsoft har hørt på kritikken, og det kan virke som de er på rett spor. Windows 7-brukere vil kjenne seg igjen, hvis de velger å oppgradere til Windows 10, mens nettbrettbrukere får et system som ligner mer på Windows 8. Demed blir alle fornøyde.

Nedlastingslenke

Windows 10 Technical Preview, altså en testversjon, er nå klar for nedlasting, fra preview.windows.com.

Presentasjon av Windows 10

Kilder: Winbeta.org, Windows.com, Preview.windows.com, Paul Thurrott

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *