Windows 10 deler Wi-Fi passordene dine

win10_wifi

En av «finessene» i Windows 10 er en standardinnstilling som gjør at dine trådløse innstillinger (inkludert passord) deles automatisk med dine kontakter i Outlook, Skype og Facebook.

Hensikten med dette skal være å gjøre det enklere for dine kontakter å få nettilgang via din tilgang, men dette innebærer jo en sikkerhetsrisiko, selv om passordet ikke vises i klartekst. Microsoft kaller funksjonen for Wi-Fi Sense.

Les også: Windows 10 tips og triks

Heldigvis kan du velge bort disse delingene. Dette kan du gjøre Start-menyen, Innstillinger, Nettverk og internett, Wi-Fi, Behandle Wi-Fi-innstillinger. Her kan du bare klikke på kontaktene for å deaktivere deling til disse.

Er dette egentlig et sikkerhetshull?

Nei, mener Windows-ekspert Ed Bott fra nettstedet zdnet.com. Hans argumentasjon går ut på at selv om funksjonen er aktivert som standard, må du uansett velge om din trådløse tilgang deles eller ikke, altså må du ta et aktivt valg. Dette skjer med andre ord ikke automatisk selv om funksjonen er aktivert.

Kilde: pcworld.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.