Windows 10 – ikke helt voksen ennå

windows_10_wallpaper4

Det er nå seks måneder siden Windows 0 ble sluppet og spørsmålet er hvordan Windows 10 klarer seg i dag? Har Microsoft klart å kvitte Windows med barnesykdommene? Windows-ekspert Ed Bott oppsummerer saken i en ny artikkel.

Les også: Windows 10 spørsmål og svar

Den gode nyheten, i hvert fall sett fra Microsoft, er at over 200 millioner enheter har nå Windows 10 installert. I den forstand er Windows 10 en suksess. Spørsmålet er om brukerne faktisk er fornøyde.

Mye positivt

Det er mye Microsoft har gjort bra i Windows 10. Brukeropplevelsen er kraftig forbedret i Windows 10 sammenlignet med Windows 8 og Start-menyen er tilbake.

Ed Bott nevner spesielt én funksjon som han mener er genial i Windows 10 – det er blitt vesentlig enklere å tilbakestille en PC i Windows 10. Du finner denne funksjonen via Start, Innstillinger, Oppdateringer og sikkerhet, Gjenoppretting.
Driverproblemer

Det er også en del som kunne vært bedre. Alt for mange Windows 10-brukere opplever driverproblemer. Brukerne får problemer med trådløse rutere, eksterne skjermer og annen type maskinvare. Dette er merkelig nok problemer som brukere av Windows 7 ikke opplever i like stor grad.

Hjemmebrukere kan ikke blokkere oppdateringer

Microsoft har bestemt seg for at hjemmebrukere ikke skal kunne blokkere oppdateringer. Hensikten er å øke sikkerheten – det er et faktum at mange Windows-brukere ikke tenker på oppdateringer i det hele tatt og det er det som gjør PC-ene sårbare for angrep.

Problemet med dette er at noen oppdateringer er ustabile og enkelte er såpass dårlige at de kan være direkte skadelige, men dette kan ikke hjemmebrukeren gjøre noe med. Kun Pro-brukere har muligheten til å ordne det slik at oppdateringer blir forsinket.

Personvernet kunne vært bedre

Innstillinger for personvernet i Windows 10 kunne vært bedre, det vil si Microsoft kunne forklart disse innstillingenr bedre for brukeren. Ed Bott snakker lite om disse innstillingene i sin artikkel, men faktum er at Microsoft får vite ganske mye om deg som bruker hvis du ikke gjør noen endringer i personvernet i Windows 10. Les mer om dette i vår artikkel om personvernet i Windows 10.

Kilde: Ed Bott

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *