Windows 10 for multitaskere!

w10_virtual_skrivebord1

En av nyhetene i Windows 10 er muligheten til å opprett virtuelle skrivebord.

For multitaskere!

Dette kan være kjempenyttig hvis du pleier å åpne flere programmer samtidig i forbindelse med ulike typer arbeid, for eksempel bildebehandling, tekstbehandling, webdesign og eventuelt andre typer arbeid. Du kan da åpne flere virtuelle skrivebord for hvert sitt arbeidsmiljø. Det blir lettere nå organisere arbeidet.

Les også: Windows 10 spørsmål og svar

Du oppretter et nytt virtuelt skrivebord ved å klikke på Oppgavevisnings-ikonet på oppgavelinjen, og klikke på plusstegnet, eller du kan bruke hurtigtasten W+CTRL+D. Du kan lukke virtuelt skrivebord ved å klikke på samme ikon og klikke på det lille krysset i miniatyrbildet for det aktuelle virtuelle vinduet. Bruk hurtigtasrten W+Tab for å åpne visning av de virtuelle vinduene.

Du kan flytte apper mellom de ulike virtuelle skrivebordene. Klikk på et programvindu i det store virtuelle vinduet i midten og dra dette vinduet til et annet virtuelt vindu!

Begrensninger

Denne funksjonen er ikke veldig avansert. Du kan for eksempel ikke lagre virtuelle skrivebord. Windows tar riktignok vare på virtuelle skrivebord hvis du starter Windows på nytt, men programvinduene på skrivebordene blir ikke lagret, det vil si arbeidet du driver med blir ikke lagret.

Flere skrivebordsverktøy

Du finner flere nyttige skrivebordsverktøy i vår guide.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *