Slik blir du kvitt Windows 10-reklamen

Windows 10 ble lansert 29, juli 2015, men selv om oppgradering fra Windows 7 og 8 er gratis, har ikke alle valgt å oppgradere. Ganske mange valgte riktignok å oppgradere de første dagene etter lansering, men etter hvert har færre og færre valgt å oppradere. Ifølge tall fra Microsoft er nå Windows 10 installer på over 110 millioner enheter.

Ikke problemfritt å oppgradere

For de fleste har nok oppgradering til Windows 10 gått uten store problemer, men en del brukere har opplevd store problemer. Blant annet viser det seg at viktige filer er blitt slettet etter oppgradering – les mer om dette i vår oversikt.

Mer aggressiv reklame for Windows 10

Bilde: infoworld.com

Bilde: infoworld.com

En del brukere av Windows 7 eller Windows 8 har begynt å få et ganske frekt sprettoppvindu med kun to alternativer: du kan velge å oppgradere nå eller i kveld. Du kan riktignok bare fjerne selve vinduet, men dette er ikke alle klar over – dessuten vil du sannsynligvis få opp vinduet igjen på et senere tidspunkt.

Microsoft har satt seg et mål om at over 1 000 000 000 enheter skal ha Windows 10 to til tre år etter lansering av Windows 10. Derfor tar programvaregiganten i bruk mer aggressiv metode for at flere brukere skal oppgradere til Windows 10.

De aller fleste brukere som har Windows 7 eller Windows 8.1 har allerede fått et lite ikon nederst til høyre på oppgavelinjen. Det er et Windows 10-ikon som gir deg en mulighet til å oppgradere. Ønsker du ikke å oppgradere kan du kvitte deg med denne «reklamen» for Windows 10.
Slik blir du kvitt Windows 10-reklamen

Er du fornøyd med Windows 7 eller 8 og har ingen planer om å oppgradere, kan du blokkere den bestemte oppdateringe, nemlig oppdatering nummer KB3035583 som gir deg ikonet. Slik gjør du det:

  1. Finn frem Windows Update (kontrollpanel, system og sikkerhet).
  2. Klikk på vis installerte oppdateringer.
  3. Høyreklikk på oppdatering nummer KB3035583 og velg å avinstallere.
  4. Start datamaskinen på nytt for å fullføre prosessen.

Problemet er at den aktuelle oppdateringen kommer til å bli installert på nytt hvis du ikke gjøre noe mer. Slik kan du blokkere oppdateringen slik at den ikke kommer tilbake:

  1. Finn frem Windows Update igjen.
  2. Søk etter oppdateringer.
  3. Høyreklikke på KB3035583 når denne dukker opp som en oppdatering.
  4. Velg å skjule oppdateringen.

Du har dermed blokkert oppdatering nummer KB3035583 og du vil ikk se mer reklamen for Windows 10.

Kilder: zdnet.com, infoworld.com, theinquirer.net, Ghacks.net, thurrott.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.