Test ut ny Windows 10

win10_0_1

Microsoft har lagt ut en ny versjon av Windows 10 Technical Preview. Det dreier seg om build 9926.

Les også: Slik blir Windows 10

Programvaregiganten er altså veldig forsiktig med å legge ut nyheter som ble presentert tidligere i denne uken – kanskje fordi selskapet ikke har rukket å teste ut de nye funksjonen.

Last ned

For å kunne få tak i denne oppdateringen, må du først laste ned tidligere versjon av Windows 10 Technical Preview, og deretter gå til PC Settings, Update and Recovery og Preview Builds.

Du har flere installasjonsmuligheter.

  • På en test-PC
    Har du en ekstra PC til overs, som du ellers ikke bruker, er dette et perfekt valg.

  • Virtuelt
    Et godt alternativt for deg som ikke har en ekstra PC, er nå kjøre testversjonen virtuelt. Vi anbefaler Virtualbox. Vær oppmerksom på at du skal velge «Windows 8.1» som en type operativsystem, og ikke «Other Windows». Les mer om virtuelle systemer i vår guide.

  • I dualboot
    Dette er kanskje det mest kompliserte alternativet, men kan velges dersom du ikke har en PC til overs, og ikke ønsker å kjøre Windows 10 virtuelt. Du må opprette en ekstra partisjon for Windows 10- Du finner en guide på howtogeek.com.

Flere nyheter på plass

Den nye Technical Preview inkluderer hjelpesystemet Cortana, og Continuum-teknologien, som gjør det enklere å skifte mellom Metro og det klassiske skrivebordet.

Start-menyen er også på plass i en den nye Technical Preview, og Windows 10 har fått kraftig forbedret innstillingsmulighet. Videre har denne forhåndsvisningen fått nye apper for Xbox, foto og kart. Perlemenyen til høyre, vi kjenner fra Windows 8, er nå blitt fjernet.

Slik kan du teste Spartan nettlesermotoren

Den nye nettleseren Spartan, som mange venter spent på, er fortsatt ikke på plass.

Du kan imidlertid aktivere nettlesermotoren som brukes i Spartan, hvis du skriver about:flags i adressefeltet i Internet Explorer, og deretter setter en hake ved «Enabled» under «Enable Experimental Web Platform Features».

windows10_web

Lanseringsdato

Det er fortsatt uklart når Windows 10 lanseres, men planen er å få den ferdig i løpet av juni 2015.

Kilde: Zdnet.com, Neowin.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *