Slik fikser du Windows 10-problemer!

windows_10_wallpaper2

Windows 10 ble offisielt lansert onsdag 29. juli og det er mange som har benyttet seg av tilbudet fra Microsoft om å oppgrader gratis fra Windows 7 eller Windows 8.1.

Les også: Den store Windows-guiden

For de fleste brukere gikk oppgraderingen stort sett smertefritt, men Dataporten har fått såpass mange henvendelser fra Windows 10-brukere som sliter at det er tydelig at det er mange som har problemer.

Vi har på denne siden samlet tips og gode råd som kan brukes til å fikse problemer i Windows 10. For ordens skyld, mange av forslagene du finner på denne siden vil også fungere på Windows XP, Vista, Windows 7 og Windows 8.2.
Prøv dette først!

Før du gjør noe mer eller mindre dramatisk bør du prøve dette først:

 1. Start PC-en på nytt
  Det kan godt hende at problemet skyldes at noen programmer eller prosesser henger (de har låst seg). Derfor kan du prøve å starte PC-en på nytt for å se om det hjelper.

 2. Oppdatering er viktig
  Sørg for å holde Windows oppdatert: Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Windows Update. Her kan du sette i gang nedlasting og installasjon av oppdateringer hvis ikke dette har skjedd automatisk.

  Det er også viktig å sørge for å holde programvaren oppdatert. Dette kan gjøres automatisk – les mer i vår guide.

 3. Generell rydding
  Det kan absolutt lønne seg å ta en generell rydding i Windows, spesielt hvis det er stund siden du har ryddet. En stor mengde midlertidige filer som har samlet seg opp over tid er et eksempel på filer som kan skape problemer. Les mer i vår guide.

 4. Problemene kan skyldes virus
  Skann PC-en for skadelig programvare. Les mer i vår guide.

FixWin

FixWin er et gratis verktøy som er svært enkelt å bruke og som ikke trenger noen installasjon. Les mer om verktøyet i vår artikkel.

Bruk innebygde verktøy i Windows

Windows har en rekke innebygde verktøy som kan brukes til å reparere oppstarten, til å starte opp Windows i sikker modus, gå tilbake i tid med Windows, til å gå tilbake til tidligere Windows-versjon eller til å installere Windows på nytt. Les mer om disse verktøyene i vår guide.

Problemer etter den store oppdateringen?

Tirsdag 2. august ble en stor oppdatering tilgjengelig for Windows 10, nemlig Anniversary Update. For en del brukere fører denne oppdateringen til en rekke problemer, men vi har laget en oversikt over tiltak som kan brukes til å fikse problemene. Du finner oversikten i vår guide.

PC-en starter ikke!

Opplever du at PC-en rett og slett ikke starter eller at skjermen er svart? Da kan du prøve noen av tipsene i vår guide om oppstartproblemer.

Prøv en annen konto

Det kan godt hende at problemene du sliter med er knyttet til kontoen du bruker til å logge deg på Windows. Du kan prøve å logge deg på lokalkontoen. Du finner en veiledning i vår guide om lokalkontoen i Windows.

Filer er blitt slettet etter oppgradering

Dette er noe som ikke skal skje, men det skjer likevel hos ganske mange brukere. Viktige filer som dokumenter og bilder er borte etter oppgradering til Windows 10. Det finnes en rekke tiltak som kan brukes til å gjenopprette filene. Les mer i vår guide.

Få tilbake funksjoner som er blitt fjernet

Microsoft bestemte seg for å fjerne en rekke funksjoner i Windows 10. Du kan få disse tilbake! Les mer i vår guide.

Problemer etter den store oppdateringen

Har du problemer etter installasjon av Windows 10 Anniversary Update? Du er ikke alene! Du finner en rekke tips i vår guide.

Mail/kalender fungerer ikke

Hvis du opplever at appen for mail eller kalender har sluttet å reagere, kan du prøve følgende:

 1. Prøv å starte Windows på nytt.

 2. Sørg for at Windows har fått den siste oppdateringen. Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Windows Update.

 3. Prøv å avinstallere apper du har problemer med og installer disse på nytt.

Internett er borte

Det første du bør gjøre er å slå av og på igjen modem og/eller ruter. Dette kan også skyldes tredjeparts sikkerhetsapper. Prøv å avinstallere eventuelle antivirus og/eller brannmur og se om det hjelper. Dette kan også skyldes drivere. Prøv å oppdatere drivere for nettverkskort eller kort for Wi-Fi.

Trådløst nettverk virker ikke

Du kan prøve følgende:

 • Start PC-en og ruteren på nytt.

 • Har du VPN-programvare installert, kan det hende at den ikke støtter Windows 10. Du kan prøve å avinstallere programmet.

 • Prøv å deaktivere brannmuren.

 • Et tips fra Microsoft gjelder tilfeller hvor et VPN-program ikke støtter Windows 10. Da kan du starte ledetekst som administrator (høyreklikke på Start-knappen) og kjør følgende to kommandoer:

  reg delete HKCR\CLSID\{988248f3-a1ad-49bf-9170-676cbbc36ba3} /va /f

  netcfg -v -u dni_dne

  Les detaljene på microsoft.com.

Bli kvitt Windows 10-reklame

Dette tipset gjelder riktignok ikke Windows 10, men brukere som ikke ønsker å oppgradere til Windows 10. Hvordan blir du kvitt reklamen og blokkerer oppgradering til Windows 10? Jo, det kan du lese mer om i vår guide.

Bli kvitt Windows 10

Har du fått nok av Windows 10 kan du faktisk gå tilbake til den Windows-versjonen du oppgraderte fra. Dette gjør du via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Gjenoppretting.

Frigjør lagringsplass

Dette gjelder brukere som har oppgradert til Windows 10 og som opplever at de har liten lagringsplass igjen på PC-en. Les mer om dette i vår guide.

Installer Windows på nytt

Dette er et alternativ du har når du har prøvd alt annet, nemlig å installere Windows 10 på nytt. Dette skal gå uten tap av data, men du bør uansett ta sikkerhetskopi av viktige filer. Les mer om denne prosessen i vår guide: installer Windows 10 på nytt.

Kilder: Windowscentral.com, Thewindowsclub.com

You may also like...

99 Responses

 1. Reidar sier:

  Har oppgradert fra win7 til win10. Men filutforsker fungerer ikke i win10.
  Feltet som kommer opp når jeg velger Filutforsker er merket med Låst og Ofte, og jeg kan ikke åpne katalogene for å se filene.

 2. Thomas sier:

  Når jeg logger på Funker alt dom det skal i ca 1 min, så blir skjermen svart og det eneste en kan gjøre et å bevege pilen på skjermen. Dette skjedde etter oppgradering til Windows 10?!?

 3. Lise sier:

  Oppdatert til Windows 10, og nå har jeg mistet lyden. «ingen lydenhet er installert» kommer det opp når jeg holder musen over volum. Hvordan får jeg lyden tilbake?

 4. Agnes Radich sier:

  Før oppgradering kunne jeg gå inn på «Dokumenter» som inneholdt mine til enhver tid arbeidsfiler så som Regnskap for med privat og for en forening , samt medlemslister. Ved å gå inn på «Agnes» fikk jeg opp den totale listen over «Mine dokumenter» + favoritter og mye, mye mer.. Medlemslister var også i Excel. Har så vidt fått opp mitt private regnskap, men alt det andre jeg arbeider med og er ansvarlig for er borte Windows 10 er ubrukelig som arbeidsverktøy!!!

 5. bjørg hestad sier:

  Jeg kommer ikke på nett etter oppdatering, men dette er bare jobb. Hjemme, og også et annet sted med kjent nettverk, så kom jeg rett inn, men altså på jobb går det ikke. Nettverket ligger under kjente nettverk, men under mine trådløse tilkoplinger kommer det opp skrivere, og noen andre ukjente nettverk? da jeg går på behandle wi-fi innstillinger så finner jeg nettverket, men uten mulighet til å kople til?

 6. Du kan eventuel prøve å gå tilbake i tid. Det kan være oppdatering det er feil med. Dette beskrives på denne siden.

 7. Kristin Gløersen sier:

  Jeg oppgraderte min Samsung pc fra Windows 8.1 til 10, fordi jeg syntes åtteren var for uoversiktelig. Dessverre avinstallerte jeg 8 etter noen dager, før jeg oppdaget alle problemene med 10…
  Jeg må stadig tilbakestille for å få lest minnekort og usb. Veldig irriterende, ettersom det tar ganske lang tid.
  Nå har plutselig Hola sluttet å fungere i Chrome. Det virket helt fint i to-tre uker, før det plutselig ikke er mulig å åpne ikonet i Chrome. Jeg må installere Hola på nytt hver gang jeg vil bruke det. Først avinstallere, så reinstallere…
  Når jeg sitter her og ønsker Windows 10 dit peppern gror, får jeg opp som mulighet å gå tilbake til Windows 7, som var det beste OS jeg har hatt, men aldri på denne pc-en. Vil det være mulig å tilbakestille til 7 uten at problemene tårner seg enda mer opp?

  • Kristin Gløersen sier:

   Jeg har fått fikset Hola, for nå… Det blir spennende å se hvor lenge det varer. Neste gang jeg må tilbakestille pc-en, ryker vel den endringen jeg gjorde ut, tenker jeg.

   Så, jeg ønsker aller mest å få vite om en tilbakestilling til Windows 7 kan være mulig uten alt for mange problemer?

 8. Ja, du kan gå tilbake til den opprinnelige Windows-versjonen via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet og Gjenoppretting

 9. Jeg har problem med internett exsplorer,den er blank.
  Jeg får heller ikke skrevet ut noen ting,det kommer ruten med lagre hver gang jeg trykker «skriv ut»

 10. Bingo sier:

  La nettopp inn Windows 10, har hatt litt trøbbel med oppstart…… ved ca annenhver gang maskinen startes, så «henger» den seg opp tidlig i oppstartsprosedyrer og fryser der. Prøvde å re-installere på nytt for eventuelt å fikse/fjerne evt. fil feil. Ble likedan, problemet da var at muligheten for å tilbakestille til tidligere Windows versjon forsvant. …… forb…a dritt

 11. Lisa Anderssen sier:

  Hei. Jeg har oppgradert fra windows 8 til 10. Når jeg forsøker å få skjermbildet fra PCn til TVn med en HDMI kabel, får jeg bbeskjeden: PCen kan ikke projisere til en annen skjerm. Prøv å installere driveren på nytt eller prøv et annet skjermkort.

  Hvor kan jeg laste ned driveren på nytt? Er det ingen enklere måte å gjøre det på?

 12. arild kristiansen sier:

  Hei, Har oppgradert fra windows 7 til 10. Har problemer med windows media player. Den legger inn musikk for så å være borte igjen dagen etter. Alle spillelister er borte og bare litt musikk er igjen. Den begynner automatisk å legge inn muskken igjen når jeg start opp. Er litt lei nå

 13. Tommy sier:

  Har problemer med tilkobling til internett på min laptop etter at den oppdaterte seg med Win 10, noen med samme problem eventuelle løsninger…….

 14. Ronny sier:

  Hei, jeg har et problem.
  Jeg spille skyrim på PCen (på ultra) på windows 7. nå etter at jeg har oppgradert til wondows 10 så har det begynt å hakke å klarer ikke å kjøre Ultra. den klarer ikke å kjøre League på high.
  Noen som har noen tips på hva jeg kan gjøre eller noen som vet hva det kan være som fu**er opp pc min.
  Jeg har en stasjonær PC.

 15. per ivar stranden sier:

  Har plutselig ikke tilgang til trådløs nett lenger, har forsøkt og oppdatere drivere til nettverkskort, jeg har avinstallert kortet, og installert på nytt,, men fortsatt virker ikke nettverkskortet. Noen som har en løsning?
  hvordan går jeg evt tilbake til tidligere windows versjon?

 16. Lucia U Talseth sier:

  Får ikke opp alle mine bilder og mine dokumenter de er vekk . Også nå virker ikke tastaturet på F 5 oppdater ?

 17. atilla gunhan sier:

  etter oppgradering til win 10 en godkjent DELL maskiner virket en stund bra. Når 3.desember kom den Windows oppdatering KB3116908 da fikk vi enorme problemer skjermene begynte blinke og det var umulig å kjøre noe. Dell folke har sett på den men fant ikke ut om det var deriver problemer. så jeg klarte å ta tilbake til siste check point.
  Har noen opplevd dette og vet hva som er årsaken at kjermen begynner blinke og ingenting virker!

 18. Frank R P sier:

  Etter oppgraderingen til win 10 fungerte maskinen (en HP ProBook 4535s) bra første gangen.
  Andre gangen den skulle startes hang den seg i oppstarten. Skjermen blinker og viser kun lys blå bakgrunn og at den jobber, men den kommer seg aldri videre til innloggingsbildet.

 19. Terje sier:

  Kommer ikke inn i fil utforsker.

 20. Terje sier:

  Etter å ha stilt inn skjerm med større bilde virket ikke fil utforsker. Etter å stilt tillbake virker det

 21. Oddmunn J sier:

  Har installert 3 e-postkonti på WIN 10 sin e-post. Hotmail.com og Exchange-konto fungerer greit, men online.no laster ikke ned vedlegg eller bilder, kun emnefeltet. Finnes det løsning.?

 22. Marhias sier:

  Nettopp prøvd å oppgradert til Windows 10. Når det kommer velkommen til Windows 10, skal jeg skrive inn passordet til brukeren min, så jeg skriver inn passordet og trykker neste, når jeg trykker neste fungere
  Ingenting. Bilde fryser

 23. Geir Marcussen sier:

  DET, går ikke , da reptool er den samme som i installasjonen, og den gjør ingenting. Ubrukelig .
  Ser ut som det har med adminkonto å gjøre dette, og microsofts krav om å voldta din maskin. DVS, være nsa, ha full kontroll over deg som person.
  Hos meg stopper det ved klargjør w10… og jeg greier å bryte meg inn i den, i sikkerhets modus.. må prøve forskjellige alternativ der da det kan være nettvdriver skjermkort el div.pga microsofts egoisme kan de ikke vente med registrering etc og edge, salgsapper og mere, til windows hart startet opp, og derved overbelaster minne slik at pc fryser.Leter som bn f..eteer hva akkurat som prøves instalert av skit slik at jeg kan stoppe eller fjerne det, må nok ha en register ekspert for å få det til.
  w7 funker fint det, men kan ikke gå tilbake fordi w10 installeringen har fjernet mapper og programmer.mm uten lov.

 24. Geir Marcussen sier:

  Fant svaret, prøvde ny installasjon oppå den forrige w10, fra dvd plate, oppstart fra den ,og fikk krav om regnøkkel, valgte hopp over..og restart.., den gikk da igjen i sikkeretsmodus..og jeg valgte da gå til w10, nå funker alt.
  Mao, nøkkel problemet som ms har sagt er fikset, er slett ikke det. brukte plate fra juli…ikke de oppdaterte..

 25. Heidi sier:

  Hei! Jeg får installert WIN 10 helt fint, problemet kommer når den installerer en oppdatering litt senere, da får jeg feilkode 0xC000002A ved restart. Jeg har tilbakestilt flere ganger, og gjort alt på nytt. Jeg har prøvd å slå av for oppdateringen i Windows update, men så går det noen dager og jeg får blå skjerm igjen. Veldig frustrenede dette.

 26. Thor Larsen sier:

  Hei!
  En bekjent opplever at maskinen bare kommer med Rom image update denied etter en oppdatering av win10. Bare en mindre oppdatering. Hva er alternativene?

 27. Per Simonsen sier:

  Jeg ville gjenopprette PCen til et tidligere tidspunkt da jeg er lite fornøyd med Windows 10 pga masse uønsket reklame som popper opp. Fikk ikke noe valg om dato jeg ønsket for gjenopprettingen, PCen bare satte i gang og når jeg skulle bruke den igjen hadde Windows 10 fjernet bildeprogrammet mitt, e-post og favoritt nettsider.

 28. Vigdis Forsberg sier:

  Hei. For andre gang har jeg installert Windows 10 (byttet ut med Windows 7). Begge gangene viser det seg at jeg ikke kan avslutte, eller slå av datamaskinen. Windows 10 reagerer altså ikke når jeg trykker på «avslutt». Det som derimot skjer, er faktisk at PC’en blir startet på nytt. Dette kan jeg ikke se noen har hatt problemer med før. Jeg har søkt på internett etter løsning på problemet, men uten resultat. Håper noen der ute kan gi fagmessig korrekt råd. Til så lenge må jeg bruke Windows 7, som jeg faktisk er fornøyd med.

  • Det er vanskelig å si. Kanskje du kan prøve oppstartreperasjon http://www.dataporten.net/windows-10-sikkermodus/

   Forresten, hvorfor bestemte du deg for å oppgradere fra Windows 7? Var du misfornøyd med Windows 7?

   • Vigdis Forsberg sier:

    Hei. Takk for svar. Jeg skal notere meg ditt råd. Som jeg skrev over her, er jeg fornøyd med Windows 7. Hvorfor jeg har prøvd å bytte, er fordi Microsoft hevder at man uansett må bytte til Windows 10 etter hvert. Da stemmer ikke deres påstand, kanskje?

    • Microsoft ønsker at du skal bruke nyeste Windows, men du må faktisk ikke. Du kan velge å gå tilbake til Windows 7 men det er ditt valg http://www.dataporten.net/kvitt-windows-10-reklame/

     • Geir Marcussen sier:

      W10 bør man ha fordi den er bedre for pc og w7 får ikke sikkerhets oppdateringer mm.. så man har egentlig ikke noe valg..
      Men en ting man kan og bør gjøre , så snart man har instalert w10, er å kjøpe iobit advanced systemcare og bruke denne daglig. det har berget mitt oppsett, og også hjulpet finpusse og fjerne uønsket skit.(iobit.com).

 29. Geir Marcussen: Det er ikke riktig at w7 ikke får sikkerhetsoppdateringer. Det er absolutt mulig å fortsette å bruke w7. Windows har en egen funksjon (gjenopprettingspunkt) som tar vare på oppsett så du trenger ikke noe kommersielt program i tillegg.

  • Anonym sier:

   Takk for god info. Da velger jeg bort Windows 10, til det (beviselig) ikke er mulig å bruke Windows 7 lengre.

 30. Windows 8.1 ble autmatisk avløst av Windows 10 imot min vilje. Det har kostet ukers anstrængelse og mange penger å få et brukbart OS av Windows 10, men jeg er langt fra fornøiet. Jeg ønsker ikke å spandere mer energi på noget så forargelig. Hvordan kan jeg komme tilbake til 8.1 uten for mange plager, og om det skulle lykkes, kan dere da garantere at jeg får beholde 8.1 i fred ?

  • Du kan gå tilbake til Windows 8.1 via Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet og Gjenoppretting. Her skal ett av valgene være Gå tilbake til Windows 8.1. Ønsker du å klage bør du kontakte Microsoft. Vi har ikke lagd Windows.

 31. Stig Ulfsby sier:

  Jeg har oppgradert fra Win 8 til 10. Jeg får ikke åpnet Store. Store finnes både i flisemenyen og i verktøylinjen, men når jeg klikker på de, skjer det ingenting. Alle oppdateringer er utført.

 32. Per Simonsen sier:

  Det sies at Windows 10 skal ha endel «barnesykdommer» som det sies over her. Men det er vel litt mer enn det, eller hva? Windows 10 fjernet alle mine e-post kontakter, hele Elite Foto programmet med dets innhold av bilder og video til PC programmet virker ikke i det hele tatt i Windows 10.

 33. Morten Lunøe sier:

  Jeg har en Surface 3 pro som plutselig ikke vil starte. Henger med Surface på svart skjerm…. Har funket greit siden ny…

 34. Magnus Borck sier:

  Hei! Jeg har en pc som nettopp ble oppdatert til windows 10. Når jeg skal logge på med passord, står det at enheten er frakoblet. Tast inn det forrige passordet. Noen tips? Kan bare husk å hatt et passord.

 35. Kristine sier:

  Hei, har samme problem som han over.. Kommer ikke inn med mitt passord, og samme feilmelding kommer opp.. «Enheten er frakoblet. Logg på med det forrige passordet som ble brukt på denne enheten»
  Hvordan fikser jeg dette? De tipsa over ga meg ingenting..

 36. Bodil sier:

  Vi oppdaterte til 10 nå og nå virker ikke tastaturer mer. Er en laptop. Fullstendig krise. Dette går virker ikke ann. Hva gjør jeg nå? Og ha er Microsoft edge?

  • Det er vanskelig å svare på dette med så liten info. Kanskje det hjelper å oppdatere drivere http://www.dataporten.net/slik-oppdateres-drivere/

  • Per Simonsen sier:

   Ja hadde jeg vist at med Windows 10 har du fullstendig solgt deg til Microsoft så hadde jeg aldri byttet til det Bodil. Alle bildene mine og videoer bare forsvant, likeså Word programmet og alt som var lagret av brev etc. Og for å toppe dette fjernet de e-post programmet og alle kontaktene. Hjelpen har vært ikke- eksisterende og de har bare kommet med forslag som ikke fungerer.

 37. Pål-Erik sier:

  Hei! Når jeg logger meg på pcen virker ikke oppgavelinjen! Jeg får ikke trykket på den engang, men ellers alt på pcen ser ut som det funker greit! Jeg får åpnet programmer og bruke de. Men for å skru av pcen må eg trykke ctrl alt del for å skru den av.. Jeg har prøvd å skru den av og på et par ganger og.

 38. Adea sier:

  Hei, jeg har problemer med windows 10 .
  Etter at jeg installerte den på min skole pc så sto det annen bruker å jeg har prøvd alle slaks brukernavn med passord og alt annet, men det funker forsatt ikke.
  å nederst så står det logge på: UGJOEB-OC8MCT45 hva kan det bety. håper dere kan svaret meg fort!

 39. Oskar sier:

  Min windows knapp nede til venstre fungerer ikkje. heller ikkje windows key’en på keyboardet mitt, Og mitt søke ikon kan heller ikkje bli brukt. hjelp

 40. Øystein sier:

  Etter at Windows nylig oppdaterte seg, har jeg problem med at hver gang jeg skrur på maskinen kommer det en melding om at det er en ny skjermoppdatering og at jeg må starte på nytt for at dette skal virke. Hjelper ikke uannsett hvor mangen ganger jeg starer på nytt.

 41. Scott sier:

  Hei. Har en PC som skrur seg på, vifter funker. Er akkurat som å skru den på ellers, men verken skjerm eller USB komponentene funker. Noen forslag?

 42. Tone-Lise Christensen sier:

  Hei.
  Når jeg prøver å ta opp ett bilde får jeg beskjed om at «appen starter ikke». Dette har ikke vært problem før, men plutselig dukket det opp.

 43. Julie sier:

  Hei.

  Jeg lastet ned Windows 10 i fjor. Siden da har jeg ikke mulighet å få opp »knappen» til å slå av, bytt bruker, logge ut. Er det noe jeg kan gjøre for å få det tilbake?

 44. Chris M. Kalvø. sier:

  Hmmm…. Når jeg er inne på (spesielt) spill, så legger maskinen ned spillet og jeg ender opp på arbeidsflaten. Det er bare å klikke på spillikonet nede og jeg er tilbake i spillet, meeeeeen lit trasig når det skjer hele tiden og spesielt i pressa situasjoner. Når det kommer en melding / aksjon legger den også ned spillet elller det programmet jeg arbeider meg, for å vise hva som skjer på arbeidsflaten i bakrunnen.

  Mvh. chris

 45. Anonym sier:

  Dritt oppdatere Windows 10

 46. Sverre sier:

  På 2 forskjellige laptopper med Win10 så fryser windows under oppstarten. Men hvis jeg starter uten lader tilkoblet går det bra. Kobler til lader og alt fungerer. Prøvd med annen lader på begge laptopper men ingen forbedring.

 47. Kari Grøneng sier:

  Jeg har windows 10, har to eportkontoer i app, hvordan oppdaterer jeg de? nå er nyeste epost fra fredag.

 48. Jenny Adriana sier:

  Etter oppgradering til Win10 vil ikke vår stasjonære pc slå seg av. «Avslutt»-knappen går rett på re-start. Så for å slå den av må vi dra ut kontakten. Noen forslag?

 49. Isam sier:

  Etter den siste oppdatering for Windows 10 Version 1607 for x64-baserte systemer (KB3201845)som var den 10.12.16, fikk jeg ikke logge meg i min konto. Prøvde å logge av og på, men hjelper ikke.
  Windows oppdatert igjen den 15.12.16 til Version 1607 for x64-baserte systemer (KB3206632), men fortsatt har samme problem.
  Har kjørt feilsøking og fikk den feilmeldingen «oppdaget potensiell feil i Windows update-database». Hvordan fikse jeg den feilen?

 50. Sissel sier:

  Etter at jeg oppgraderte til Windows 10 har min pc bare blitt tregere og tregere, uten at jeg finner noen årsak til dette. Hyperkoblinger i Outlook har også sluttet å virke. Finner ikke noe ordentlig svar på dette, kan noen hjelpe meg?

 51. Knut Hoel sier:

  Hei. Hver gang jeg slår på min stasjonære PC og innloggingsbildet kommer opp, så virker verken mus eller tastatur. Jeg må slå av maskinen igjen ved å holde inne knappen i noen sekunder. Etter et par minutter slår jeg på igjen, og da virker alt som det skal, slik at jeg får logget inn og startet windows. Alt er så normalt, bortsett fra at jeg hver gang må justere dato/klokkeslett.

 52. Maria sier:

  Hei. Jeg installerte Windows 10 og den fungerer fint. Men oppdateringen som kom for en stund siden vil oppdatere seg om og om igjen, men kommer bare til 32 % og så blir den stående der. Dette skjer hver gang. Da holder jeg inne start-knappen og begynner alt på nytt. Da funker alt som det skal helt til neste gang PC’ vil igjennom akkurat det samme.

 53. Heidi K B sier:

  Hei. Win 10 har fungert stort sett smertefritt, men i det siste har musen hengt seg oppe, og det kommer 3 toner når den låser seg. Etter de er ferdig og «spille» kan jeg røre musen igjen. Dette er uansett hva jeg gjør på maskinen. Spill programmer, uansett. Jeg har reinnstallert Win ved å beholde filer, men det hjalp ikke. Har veldig lite lyst til og slette alt, for så å installere alt på nytt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.