Windows 10 slik du vil ha den

Windows 10 er den nyeste Windows-versjonen og derfor vil de fleste brukere få denne versjonen forhåndsinstallert i en ny PC. Problemet med Windows 10 er at den har en rekke funksjoner og innstillinger som ikke er optimale.

Les også: Din Windows-guide

Heldigvis går det an å gjøre noe med dette og denne guiden handler nettopp om hvordan du kan tilrettelegge Windows 10.

Dette kan du endre på
 • Få tilbake klassisk startmeny
  Du kan bruke appen Classic Shell til å få tilbake klassisk startmeny i Windows. Les mer i vår guide.

 • Fjerne flisene
  Har du en PC uten berøringsskjerm er det liten vits å ha flisene, men det er ditt valg. Du kan høyreklikke på en flis og velge «Løsne fra Start». Hvis du gjør dette med alle flisene kan du fjerne alle sammen. En annen mulighet, og den som lager en mer ryddig startmeny, er å installere appen Classic Shell slik at du får tilbake klassisk startmeny i Windows. Les mer i vår guide.

 • Slå av varsler
  Windows 10 har et nytt varselsystem. Du kan selv velge hva du blir varslet om. Les mer i vår guide.

 • Slå av reklame
  Microsoft har funnet ut at det er lurt å vise reklame på ulike steder i Windows 10-grensesnittet. Du kan riktignok fjerne denne reklamen, men dette er ikke alle brukere klar over. Du finner detaljene i vår guide.

 • Endre standardapper
  Det kan være lurt å endre standardapper for apper du bruker mest. Du gjør dette via Start, Innstillinger, Standardapper. Her kan du for eksempel velge e-postprogram, musikkspiller, bilddevisningsprogram og nettleser.

 • Fjern apper du ikke bruker
  Det kan være lurt å fjerne apper du faktisk ikke bruker. Det er både for å øke lagringsplass og for å øke ytelsen. Les mer i vår guide.

 • Personvern
  Da Windows 10 ble lansert var personvern-delen ganske dårlig. Windows 10 sender infromasjon til Microsoft dersom du ikke endrer standarinnstillingene, noe de fleste ikke er klar over. Microsoft gjorde et forsøk ved å forbedre personvernet i Creators Updade – nå er denne innstillingen blitt enklere. Det er fortsatt noe du kan vurdere å slå av, for eksempel annonse-ID-en. Du finner personvernet via Start, Innstillinger, Personvern.

 • Velge en annen nettleser
  Microsoft Edge er innebygd i Windows 10, men vi anbefaler følgende nettlesere:

Raskere PC og optimal Windows

Du finner generelle tips i vår guide.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *