Funksjoner i Windows 10 avslørt

Windows-10_Product-Family

Microsoft har nå offentliggjort listen over hvilke utgaver av Windows 10 som blir lansert i juli 2015. Programvaregiganten har også avslørt hvilke funksjoner de ulike Windows 10 utgavene får.

Les også: Slik får du Windows 10 gratis

Følgende utgaver blir tilgjengelige for PC-er, nettbrett, mobiltelefoner og andre enheter: Home, Mobile, Pro, Enterprise, Education, Mobile Enterprise og Windows 10 IoT Core.

Windows 10 Home

Denne utgaven er rettet mot den vanlig hjemmebrukeren, og er den utgaven som har alle de funksjonene som de aller fleste brukerne trenger. Denne skal ha grunnleggende funksjoner som Edge-nettleseren, Continuum-modus for enheter med berøringsskjerm, Cortana integrering, og apper for bilder, kart, kalender, musikk og videoer. Videre vil den ha Windows Hello-teknologi for innlogging.

Windows 10 Mobile

For mobiltelefoner og mindre Intel-og ARM-baserte nettbrett. Har grunnleggende Windows 10 funksjoner og en rekke gratis apper. Støtte for Continuum for mobiltelefoner.

Windows 10 Mobile Enterprise

Dette er Windows 10 Mobile for brukere med volumlisens, altså bedriftskunder. Denne utgaven skal få en rekke tilleggsfunksjoner sammenlignet med Windows 10 Mobile.

Windows 10 Pro

Dette er versjonen for teknikere og bedrifter, og skal ha en rekke tilleggsfunksjoner.

Windows 10 Enterprise

Denne utgaven er i utgangspunktet basert på Windows 10 Pro, men skal også tilby ekstrafunksjoner for større bedrifter.

Windows 10 Education

Denne utgaven er rettet mot studenter og lærere.

Windows 10 IoT Core

Dette er en utgave av Windows 10 med et redusert antall funksjoner. Denne utgaven skal være rettet mot enheter som kun trenger et minimum antall funksjoner.

Funksjoner i Windows 10

Microsoft har nå publisert informasjon om hvilke funksjoner de forskjellige Windows 10-utgavene får, du finner hele listen på microsoft.com.

Basert på denne listen vil Windows 10 Home få de alle fleste funksjonen de fleste brukere trenger. Følgende er 11 funksjoner som Windows 10 Pro får mens Windows 10 Home ikke får:

 1. Domain Join
 2. Group Policy Management
 3. Bitlocker
 4. Enterprise Mode Internet Explorer
 5. Assigned Access 8.1
 6. Remote Desktop
 7. Støtte for Azure Active Directory
 8. Business Store for Windows 10
 9. Enterprise Data Protection
 10. Windows Update for Business
 11. Current Brant for Business

Du finner detaljene på microsoft.com. Funksjonene er delt i Core Experiences (felles funksjoner for alle Windows 10 utgavene) og Business Experiences.

Kilder: Blogs.windows.com, Mary Jo Foley, Thenextweb.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *