Test ut nye Windows-funksjoner

windows_10_wallpaper7

Microsoft har nå lansert såkalt Windows 10 Insider Preview Build 14328. Denne oppdateringen er laget for deg som ønsker å teste ut de nye funksjonene før de lanseres til sommeren.

Les også: Windows 10 build 14316

For et par uker siden la Microsoft ut forrige testversjonen av Windows 10, men denne gangen presenteres ytterligere forbedringer og nye funksjoner.

Les også: Windows 10 spørsmål og svar

Denne oppdateringen er en forhåndsvisning av funksjoner i Windows 10 som etter planen skal legges ut til sommeren. Det blir en del av såkalte «Windows 10 Anniversary Update».
Bli en Insider-bruker

Selve oppdateringene kommer til sommeren, sannsynligvis i juli, men du kan prøve oppdateringene allerede nå ved å bli Insider-bruker. Dette gjør du via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Windows Update, Avanserte oppdateringer, Få Insider Preview.builds. Testfunksjonene er tilgjengelige via såkalt «Fast ring».

Du må også registrere deg som en Windows Insider-bruker – det gjør du via insider.windows.com. Vær oppmerksom på at du bør ikke gjøre dette på en PC du jobber med til daglig, fordi disse funksjonene er fortsatt testfunksjoner.

Dette er nytt

Dette er nye funksjoner i denne oppdateringen, altså i tillegg til nyheter i build 14316 som ble lagt ut tidligere i april:

 • Windows Ink
  Gir deg muligheten til skrive på skjermen, for eksempel notater, tegne eller noe annet. Windows Ink blir integert i Microsofts kart-app, Edge og Office.

 • Bedre startmeny
  Microsoft har fått en del pepper for startmenyen. Nå skal denne menyen forbedres. Det skal blant annet bli enklere å finne apper og det skal bl egen liste for mest brukte apper. Viktige funksjoner som strøm, innstillinger og filutforsker skal bli lettere tilgjengelige.

 • Bedre nettbrettfunksjoner
  Det skal bli lettere å bruke Windows 10 på nettbrett.

 • Bedre handlingssenter
  Handlingssentret i Windows 10 skal bli bedre. Det skal blant annet bli lettere tilgjengelig.

 • Bedre oppgavelinje
  Oppgavelinjen i Windows 10 får en rekke forbedringer. Blant annet skal kalenderen være lettere tilgjengelig. Justeringer for oppgavelinjen skal flyttes til innstillinger i Windows 10.

 • Oppdateringer for innstillinger
  Funksjonen innstillinger for en rekke endringer. Det skal bli enklere å finne innstillinger du leter etter. Det skal også bli enklere å fikse apper hvis de slutter å reagere.

Dessuten er en rekke feil som ble oppdaget i tidligere testversjoner nå blitt fikset.

Kilde: Microsoft

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *