Slik gjør du PC-en din klar for Windows 11

Du har kanskje fått med deg at Microsoft stiller uvanlig høye maskinvarekrav til Windows 11.

Les også: Lanseres 5. oktober

Noen av kravene kan du gjøre noe med, mens andre er det vanskelig å oppfylle.

Jo eldre PC-en er jo minde sannsylig er at den klarer Windows 11. På denne siden får du en oversikt over kravene, pluss tips om hvordan du fikser manglende støtte.

Maskinvarekrav

Dette er de offisielle maskinvarekravene for Windows 11:

  • Prosessor: 1 GHz eller raskere.
  • RAM: 4 GB.
  • Lagringsplass: 64 GB eller mer.
  • Systemfastvare: UEFI, Secure Boot-kapabel. (her får du tips)
  • TPM: Trusted Platform Module (TPM) versjon 2.0. De fleste eldre PC-er vil få problemer med dette (her får du tips)
  • Skjermkort: Kompatibelt med DirectX 12 eller nyere med WDDM 2.0-driver.
  • Skjerm: HD-skjerm (720p) som er større enn 9 tommer diagonalt, 8 biter per fargekanal.

Windows 11 Home-utgaven krever internett-tilkobling og en Microsoft-konto. For all Windows 11-utgaver kreves Internett-forbindelse for å utføre oppdateringer og for å laste ned og dra nytte av enkelte funksjoner. Noen funksjoner krever en Microsoft-konto.

Du finner detaljene på microsoft.com.

Sjekk din nåværende PC

Microsoft har nå sluppet en app som kan fortelle deg om PC-en din støtter Windows 11 eller ikke. Les mer i vår artikkel.

Har du en relativ ny og kraftig PC som likevel ikke klarer kravene, er det sannsynlig at det er prosessoren i PC-en som ikke støttes. Du finner en komplett liste over støttede prosessorer på microsoft.com.

Selv om du har en PC med prosessoren Intel Core i7 er det mulig at PC-en likevel ikke støtter Windows 11. Du finner en liste over støttede Intel-prosessorer på microsoft.com. For ordens skyld, det kan godt hende at Microsoft reduserer kravene ved lansering av Windows 11 om to uker.

Problemet er at alle kravene må være oppfylte. Det er nok prosessor-kravet som er flaskehalsen. Har ikke PC-en din riktig prosessor hjelper det ikke å prøve å fikse de andre kravene, dessverre.

Ny PC?

Har du en PC som begynner å bli gammel kan det være lurt å kjøpe en ny PC når PC-en får Windows 11 forhåndsinstallert. Microsoft har laget en nettside som skal hjelpe brukere med å kjøpe en PC. Les mer på microsoft.com.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.