Slik forbigår du Windows 11-kravene

Windows 11 er nå blitt lansert, men mange PC-er vil ikke klare de svært strenge maskinvarekravene.

Les også: Windows 11 er lansert

Hvis du prøver å installere Windows 11 på en PC som ikke støtter systemet vil du rett og slett blitt stoppet underveis i prosessen.

Registerendring

Det måtte jo komme en metode som gjør det mulig å forbigå kravene. Det dreier seg om endring i registeret i Windows og det er Microsoft selv som har kommet med dette tipset.

Dette er en metode som i utgangspunktet er ganske farlig for folk flest. Du bør ikke bruke denne metoden hvis ikke du er fortrolig med registeret i Windows. Du bør heller ikke bruke denne metoden på en PC du arbeider med til daglig. Hvis du redigerer feil i registeret kan det hende at PC-en ikke starter. Risikoen er alt for stor.

Ikke nok med det, du risikerer også at noen funksjoner i Windows 11 ikke vil fungere som de skal – din PC tilfredsstiller tross alt ikke kravene (hvis du har bekreftet dette) som Microsoft har satt.

Denne metoden kan gjerne brukes på en ekstra PC som ikke er så kritisk hvis det skulle oppstå feil.

Du gjør dette uansett på eget ansvar!

Dette er metoden:

  1. Kjør registerredigering i Windows. Skriv regedit i søkevinduet og trykk på Enter-tasten.
  2. Naviger deg frem til følgende registernøkkel: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup
  3. Høyreklikk i vinduet til høyre (altså for MoSetup) og velg Ny, DWORD-verdi (32-biters).
  4. Gi det nye innlegget navnet AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU
  5. Dobbeltklikk på det nye innlegget og gi det verdien 1 (verdidata).
  6. Klikk på OK for å bekrefte valget.

Nå kan du starte PC-en på nytt og kan deretter installere Windows 11 slik det er beskrevet på microsoft.com.

Hvis denne metoden ikke fungerer kan det hende at din PC ikke klarer noen av de andre maskinvarekravene enn dette med TPM og prosessor.

Innstillinger

Du må kanskje inn i BIOS på din PC for å få dette til å virke. Vi understreker at selv om du kommer inn i BIOS er det store variasjoner mellom ulike PC-er hvordan dette gjøres. Det dreier seg blant annet om å aktivere TPM og Secure Boot. Dette gjøres gjerne via Security-fanen i BIOS.

Les også: BIOS-guide

Vår test

Vi har prøvd denne metoden på en litt eldre PC, men den fungerte ikke. Forklaringen kan ligge i at metoden krever minimum TPM 1,2. Vi har prøvd å aktivere TPM via BIOS, men det fungerte heller ikke.

For ordens skyld, hvis du laster ned ISO-filen til Windows 11 kan du montere ISO-filen, altså høyreklikk og monter. Hvis ikke du ser monter-valget kan du høyreklikke på ISO-filen og velge Åpne i… Filutforsker. Da skal du få opp en mappe med innholdet i ISO-filen og kan kjøre setup-filen.

Har du prøvd denne metoden?

Kilder: microsoft.com, ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.