Alt du trenger å vite om Windows 11

Microsoft har tidligere presentert Windows 11.

Les også: Microsoft presenterer Windows 11

Nå er flere detaljer kjente om det nye systemet.

Hva er Windows 11?

Windows 11 er etterfølgeren til Windows 10. Windows 11 er bygget på den samme kjernen som Windows 10, men det kommer store endringer i brukergrensesnittet. Farger, ikoner og startmeny ser annerledes ut.

Innstillinger får store endringer og Windows 11 får såkalte miniprogrammer som kan brukes til å legge blant annet værmelding og nyheter på skrivebordet, hvis brukeren ønsker dette.

Microsoft Store får stor overhaling. Her får flere tredjepartsutviklere en mulighet til å legge inn sine apper. Windows 11 gir en mulighet til å kjøre Android-apper i Windows.

Windows 11 skal få store funksjonsoppdateringer kun en gang i året, i stedet for to ganger i året. Microsoft har historisk sett hatt store problemer med store oppdateringer, i enkelte tilfeller med katastrofale følger for enkeltbrukere. Dette skal det bli endring på.

Startmenyen er blitt flyttet nærmere midten og i stedet for fliser får du små ikoner som faktisk gir bedre oversikt over appene du har installert på din PC.

Du kan organisere vinduer på forskjellige måter. Hvis du holder musepekeren over maksimer-knappen for et app-vindu får vi et flervalg med like arrangementer av vinduer. Dette skal gjøre bruken av flere vinduer mer effektiv. For å angre på et valg er det bare å klikke på maksimer-knappen en gang til. Er du vant med å jobbe med flere vinduer på den samme dataskjermen kan dette være en god ide.

Blir Windows 11 gratis?

Ja, du skal kunne oppgradere gratis hvis du har Windows 10.

Kan du teste Windows 11?

Ja, det kan du. Det som kreves er at du er registrert som Windows Insider-bruker. Les mer i vår artikkel.

Maskinvarekrav

I motsetning til Windows 10, som tillater installasjon på eldre PC-er, vil Windows 11 bli strengere. Windows 11 vil kreve såkalt Trusted Platform Module (TPM) versjon 2, men de fleste PC-er som er produsert etter 2015 skal støtte TPM 2.0. Dette betyr at PC-er som er eldre enn 2015 vil få problemer med Windows 11. Det skal likevel i mange tilfeller være mulig å fikse dette med oppdatering i BIOS.

Du finner de offisielle kravene på microsoft.com.

Når lanseres Windows 11?

Lansering skjer sannsynligvis i oktober 2021.

Kilde: zdnet.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.