Windows 10 PC som ikke lar seg oppdatere

Denne artikkelen kommer med forslag for deg som bruker Windows 10 og har problemer med å oppdatere Windows.

Problemet kan for eksempel dukke opp dersom du ikke har brukt PC-en på en stund.

Konkret eksempel

Vi har selv en eldre PC med Windows 10 som ikke ville la seg oppdatere. Vi prøvde flere ganger via Windows Update, men fikk alltid feilmelding.

Installer 21H2

Du skal i utgangspunktet kunne fikse problemet ved å oppdatere Windows 10 med den foreløpig nyeste oppdateringspakken (21H2) via microsoft.com. Vi har prøvd dette selv, flere ganger, og den stoppet alltid ved 99 prosent. Dette til tross for at vi lot oppdateringen holde på i over 8 timer.

Trikset som fungerer

Følg prosedyren på microsoft.com. Vi brukte dette selv og det fungerer! Det handler rett og slett om å installere Windows 10 på nytt. Du følger bare instruksene på skjermen.

Det tar lang tid med installasjon på nytt, i verste fall opptil et par timer eller mer, men det er jo bedre enn at oppdatering ikke fungerer i det hele tatt. Dette trikset fungerte altså på vår PC.

For liten partisjon?

Det finnes en alternativ problemstilling. Hvis PC har for liten systempartisjon kan det hende at Windows nekter å oppdateres. Trikset som skal til er mer teknisk enn det å installere på nytt – denne gangen må du flytte en del av partisjon til systempartisjonen. Les mer i vår artikkel.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *