Dagens tips: få Windows 11 i eldre PC!

Det er mange som har oppdaget at deres PC ikke tilfredsstiller kravene til Windows 11.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Nå er det en person (han kaller seg for Bob Pony) som har oppdaget et triks som gjør det mulig å forbigå maskinvarekravene.

Vi har testet dette trikset og det fungerer på en PC som i utgangspunktet ikke kunne oppgraderes til Windows 11!

Dette gjelder altså brukere som har Windows 10 og som får feilmelding dersom de prøver å oppgradere til Windows 11.

For ordens skyld, du gjør dette på eget ansvar! Dette er ikke en offisiell løsning fra Microsoft. Det kan jo hende at PC-en ikke vil fungere som normalt etter oppgradering.

Prøv dette første

Microsoft har nylig fikset en feil som gjorde at enkelte PC-er ikke kunne oppgraderes til Windows 11. Du kan prøve om dette gjelder din PC. Les mer i vår artikkel.

Før du går videre…

Før du setter i gang med oppgraderingen kan det være lurt å notere produktnummeret til den installerte Windows, i tilfelle du må oppgi dette underveis. Vi anbefaler Speccy for dette – les mer i vår artikkel.

Slik virker det

Du kan starte med å last ned ISO-filen til den nyeste Windows 11. Du kan gjøre dette via microsoft.com. Klikk på last ned nå under «opprett installasjonsmedier for Windows 11». Bruk verktøyet til å lage en ISO-fil for Windows 11.

Legg installasjonsfilene i egen mappe, høyreklikk på ISO-filen og velge å montere den slik at alle filene i ISO-filen blir synlige. Deretter skal du kjøre følgende kommando fra installasjons-mappen:

D:\>setup /product server

Denne kommandoen har den magiske virkningen at den deaktiverer alle krav. Du må eventuelt endre D til E (eller en annen bokstav) dersom filene fra ISO-filen ble montert til denne mappen.

Installasjon vil nå fortsette som normalt. Du vil kanskje få opp meldingen «Installer Windows Server», men det skal du ikke bry deg om. Bare klikk på Neste.

Vær obs på dette

Her er noen punkter vi kan nevne etter vår erfaring med en oppgradering fra Windows 10 til Windows 11 med metoden som nevnes i denne artikkelen:

  • Dersom du ønsker å angre på oppgradering må du gjøre dette innen 10 dager. Du kan eventuelt angre via Start, Innstillinger, System, Gjenoppretting, Gå tilbake.

  • Du må kanskje legge inn passordet for ruteren på nytt hvis ikke det trådløse nettverket fungerer. Dette gjør du via Start, Innstillinger, Nettverk og internett, Wi-Fi.

  • Du vil sikkert legge merke til å en del innstillinger må justeres etter oppgradering, for eksempel lysstyrke på skjermen, strøminnstillinger (hvis du for eksempel ønsker å deaktivere hvilemodus) og eventuelt andre ting.

  • Det kan være lurt å ta en gjennomgang med oppdateringer via Start, Innstillinger, Windows Update, Se etter oppdateringer. Dette bør du gjøre før du gjør andre ting på PC-en, fordi det er mye som skal oppdateres for Windows 11.

Alternativ løsning

Ønsker du å prøve Windows 11 kan du laste den ned som en prøveversjon – den fungerer som normalt i to måneder. vår artikkel.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *