Her får du kjøpt PC uten «bloatware»

Når du kjøper en ny PC i butikken får du en rekke programmer forhåndsinstallert, inkludert prøveversjoner av programvare som blant annet Microsoft Office, Norton antivirus og diverse annet. I en Signature PC er slike ekstraprogrammer blitt fjernet og dermed får du en PC som er vesentlig raskere enn vanlig PC.

Les også: Kjøpeguide
PC uten «bloatware»

En Signature PC er dyrere enn en vanlige PC, fordi programvareleverandører betaler produsentene for å ha sine programmer ferdig installert på en vanlig PC. Fordelen med en Signature PC er at den er raskere, pluss at batterilevetiden er lengre, nettopp fordi den mangler programvare som drar ned ytelsen.

En del PC-produsenter lager slike PC-er og du kan faktisk kjøpe disse i enkelte butikker. Det er mange brukere som foretrekker slike PC-er, fordi mange ekstraprogrammer gjør PC-en tregere.

Butikker med Signature PC på lager

Per i dag er det overraskende få butikker som selger Signature PC. Det som overrasker mest er at butikker som Komplett, som gjerne har det største utvalget av datautstyr, ikke selger denne typen PC-er. I Norge finner du Signature PC-er kun hos Elkjøp. Du finner beste pris på prisguiden.no.

Kilder: Microsoft, intowindows.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *