Slik rydder du etter Creators Update

Har du fått den nyeste store oppdateringen for Windows, nemlig Windows 10 Creators Update? Da er kanskje på tide å rydde plass og fjerne installasjonsfilene.

Les også: Nå kan alle få Creators Update

Denne oppdateringen er såpass stor at det er mye lagringsplass å hente, faktisk kan det dreie seg om så mye som 20 GB med ekstra lagringsplass, dersom du rydder etter oppdateringen.




Hvordan vet du at du har fått Windows 10 Creators Update?

Microsoft bruker flere dager/uker/måneder til å rulle ut den store oppdateringen Windows 10 Creators Update, og det er derfor slett ikke sikkert at du har fått den.

Du kan sjekke om du har fått den store oppdateringen ved å åpne søkevinduet i Windows, skrive winver i søkevinduet og trykke på Enter-tasten. Hvis du ser Versjon 1703 har du allerede fått den siste store uppdateringen. Hvis du for eksempel ser Versjon 1603 (eventuelt et lavere tall) har du ikke fått den siste store oppdateringen.

Har du prøvd Windows Update, men den store oppdateringen er likevel ikke tilgjengelig? Du kan eventuelt prøve senere eller du kan installere Windows 10 Creators Update ved å besøke microsoft.com og starte Update Assistant (last ned og kjør filen Windows10Upgrade28085.exe).

Slik rydder du

Slik kan du fjerne installasjonsfilene etter oppdatering av Windows 10: Klikk på søkeknappen i Windows, skriv diskopprydding i søkevinduet og klikk på Diskopprydding-appen. Sørg for å velge systemdrevet (dersom du har flere enn ett drev i PC-en, dette er gjerne C:) og klikk på OK. Klikk på «Rydd opp i systemfiler» i Diskopprydding-vinduet. Velg systemdrevet (dersom du har flere enn ett drev) en gang til og på OK en gang til.

Verktøyet vil nå kalkulere hvor mye plass du kan få tilbake. Her kan du blant annet velge «Tidligere Windows-installasjon(er)» og dette inkluderer filer som ble lagd av Creators Update. Du kan også merke «Midlertidig Windows-installasjonsfiler». Klikk på OK for å starte ryddingen.

Derfor bør du ikke fjerne disse filene

Filene du fjerner på denne måten brukes til å gå tilbake til tidligere Windows-versjon. Hvis du er sikker på at du ikke skal gå tilbake kan du gjerne fjerne disse filene. Har du mye ledig lagringsplass på PC-en din trenger du kanskje ikke å gjøre dette.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.