Slik redder du filene dine etter oppdatering
Denne artikkelen gjelder deg som har mistet personlige filer etter den store oppdateringen for noen dager siden.

Les også: Alvorlig feil etter Windows-oppdatering

Det er ganske mange som melder om at filer er blitt slettet, men det er håp for disse uheldige brukerne. Her får du en rekke forslag som kan brukes til å få tilbake filene dine.

Slik redder du filene dine

Vi starter med de enkle forslagene først:

 1. Backup
  Har du tatt sikkerhetskopi av filene dine før du oppgraderte, er ikke dette noe problem, fordi da kan du bare hente filene fra backup.

 2. Bruk søkefunksjonen for å finne filene
  Det kan være så enkelt som at du finner filene ved å søke, det vil si hvis du husker på noen av navnene på filer eller mapper.

  Hjelper ikke søkefunksjonen i Windows kan du bruke programmet Everything – det er søkeprogram som er raskere enn den innebygde søkefunksjonen i Windows. Les mer om programmet i vår omtale om Everything.

  Det er kommet rapporter om at de slettede filene ligger i standardmappene Dokumenter, Bilder og Musikk. Du kan sjekke om det mangler noen filer i disse mappene.

 3. Er du er logget inn på feil profil?
  Sørg for at du er logget inn på egen Windows-profil. Dette kan du eventuelt sjekke via startmenyen, Innstillinger og Kontoer.

 4. Sjekk om filene er flyttet til en annen konto
  Det kan hende at filene er låst i en administrativ konto som er blitt deaktivert etter oppgradering til Windows 10.

  Dette kan du sjekke ved å skrive Datamaskinbehandling i søkevinduet i Windows og trykke Enter. Velg Systemverktøy og Lokale brukere og grupper fra menyen. Doppeltklikk på Brukere-mappen, høyreklikk på Administrator og velg Egenskaper. Her kan du kanskje se at kontoen er blitt deaktivert. Det du kan gjøre er å fjerne haken ved «Konto er deaktivert» og klikke på OK for å bekrefte. Start PC-en på nytt og logg deg på som Administrator for å se om de savnede filene ligger der.

 5. Windows.old kan være redningen!
  Det kan godt hende at filene dine ligger i Windows.old. Les mer om dette i vår guide.

 6. Gjenopprett filene
  Det finnes en rekke programvare som kan brukes til å gjenopprette tapte filer. Les mer i vår guide.

You may also like...

2 Responses

 1. Steinar Vissebråten sier:

  Jeg synes introduksjon om feil i Win10 er meget mangelfull. Det burde heller var Hvordan kommer du forbi oppdatteringen som Microsoft har lagt ut?? Selv fikk jeg store problemer da Pc stadig slår seg av og klarer ikke å starte opp igjen. Den stopper på forskjellige tider i oppstart, starter opp med passord, kommer ikke opp med skjermbilde eller det kommer opp for så stopper opp igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.