Ikke oppdater Windows!

Microsoft lanserte en stor oppdatering torsdag 28. mai og det har gått såpass lang tid at vi trodde det var trygt å oppdatere.

Les også: Stor oppdatering for Windows

Alvorlig feil

Så skjedde det som kanskje måtte skje. Det er oppdaget en alvorlig feil i den store oppdateringen. Denne feilen fører til at mange personlige filer blir slettet automatisk.

Heldigvis for mange skjer dette kun hos brukere med såkalt HyperVisor-protected Code Integrity (HVCI) aktivert, det vil si minneintegritet på norsk. Heldigvis, fordi denne funksjonen er deaktivert som standard.

Du kan selv sjekke via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Windows sikkerhet, Enhetssikkerhet, Detaljer om kjerneisolering. Her kan du sjekk om minneintegritet er av eller på.

Ikke oppdater nå!

Selv om du kan forsikre deg om at minneintegritet er slått av oppfordrer nå Microsoft brukere til å uansett ikke installere den store oppdateringen manuelt slik vi har beskrevet i vår artikkel.

Det du bør gjøre er å vente på at du får en melding på skjermen om at den store oppdateringen er tilgjengelig. Dette er oppdatering som uansett ikke haster fordi det er ikke sikkerhetsoppdatering.

Slik angrer du

Hvis du ønsker å gå tilbake til forrige Windows-versjon er dette ganske enkelt. Du gjør dette via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Gjenoppretting, Gå tilbake til forrige versjon.

Du kan sjekke hvilken Windows-versjon du har ved å skrive winver i søkevinduet i Windows og trykke på Enter. Hvis tallet i vinduet er 1909 eller lavere da har du gamle versjonen, hvis tallet er 2004 har du den nye.

Kilde: forbes.com

You may also like...

2 Responses

  1. Geir Johan J sier:

    Jeg er en av de som ikke brukte “hue” og lastet ned den nye da den kom. Vil det være lurt av meg å gå tilbake til den gamle versjonen 1909?

    • Jeg installerte den faktisk i dag, men fant denne saken like etterpå. Så lenge minneintegritet er slått av så er det greit, men jeg har allerede gått tilbake til 1909, det er jo så enkelt!

      Du bør også sjekke om noen personlige filer som bilder er slettet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *