Slik oppdaterer du 32-bit Windows

Windows 10 fikk stor oppdatering i mai og nå kan det være på tide å oppdatere. Det er likevel ikke alle som får dette til. Vi viser deg hvordan du gjør det.

Les også: Oppdatere Windows?

Stor oppdatering for Windows

Dersom du har 32-bit Windows skal du i utgangspuntet ikke kunne installere den nyeste store oppdateringen, fordi den støtter rett og slett kun 64-bit Windows.

Det er likevel kommet en uttalelse (via nettstedet zdnet.com) fra Microsoft om at en 32-bit PC fint kan oppdateres hvis den fungerer fra før av. Vi kommer nå med to forslag. Det er ikke sikkert at forslagene fungerer i ditt tilfelle, men du kan prøve det enkle først og deretter det andre hvis de første ikke fungerer.

1. Oppdater via Windows Update.

Dette kan du gjøre via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Windows Update. Her skal det etter hvert dukke opp en melding om at du kan installere en oppdatering med nummeret 2004. Du kan bare klikke på lenken «Last ned og installer». Har du en relativt ny PC vil nok dette valget være mulig.

2. Oppdater via ISO-fil eller minnepinne

Dette valget gjelder hvis det første valget ikke fungerer, det vil si at du ikke kan oppdatere på en vanlig måte. Vi fikk faktisk en feilmelding da vi prøvde å oppdatere en gammel 32-bit PC. Dette kan være litt prøve og feile tiltak.

Er du heldig vil din PC støtte 64-bit prosessorer selv om 32-bit Windows er installert. Da kan du oppdatere. Du kan sjekke dette via Start, Innstillinger, System, Om. Hvis du ser x64-basert prosessor, da kan du oppdatere din Windows-versjon. Hvis det står x86-basert prosessor, da kan du dessverre ikke oppdatere.

Det du kan prøve er å installere Windows på nytt slik det er beskrevet i denne artikkelen, men med modifikasjoner. I vinduet hvor du skal velge arkitektur må du fjerne haken ved «Bruk de anbefalte alternativene for denne PCen». Deretter kan du endre arkitektur til 64-biters. Klikk på Neste for å forsette.

Vær oppmerksom på at du kan velge å laste ned en ISO-fil eller å legge installasjonsfilene på en USB-flash-enhet (en minnepinne). Vi anbefaler å prøve ISO-filen først, fordi denne prosedyren er enklere. Du må da montere ISO-filen og kjøre Setup-filen slik det er beskrevet i denne artikkelen. Hvis ikke denne metoden fungerer må du velge USB-flash enhet, altså minnepinne.

Hvis du har valgt ISO-filen starter du installasjon ved å kjøre Setup-filen. Hvis du har valgt minnepinnen må du starte PC-en fra minnepinne. Det kan være noe herk å finne ut hvilken tast du skal trykke på under PC-oppstarten for å få dette til. Det er sannsynligvis F2.

Du må bare prøve deg frem. Det kan hende at du må inn i BIOS på PC-en for å få en mulighet for oppstart med minnepinne. Så er det bare å installere Windows på nytt via minnepinnen eller ISO-filen.

Kilder: windowscentral.com, zdnet.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *