Windows-oppdatering blokkert

Den siste store Windows-oppdateringen ble lansert i mai, men den er nå blokkert for mange brukere.

Les også: Stor oppdatering for Windows

Hvis du sjekker Windows Update via Start, Oppdatering og sikkerhet, vil du kanskje få følgende melding:

Funksjonsoppdatering for Windows 10, versjon 2004. Windows 10-oppdatering for mai 2020 er på vei. Når den er klar for denne enheten vil du se at oppdateringen er tilgjengelig på denne siden.

Blokkert oppdatering

Dette betyr i praksis at oppdateringen er blokkert for en del brukere. Ifølge nettstedet betanews.com skyldes blokkeringen av oppdateringen en feil som en del brukere kan være rammet av.

Tiltak som kanskje virker

To tiltak som kan føre til at Windows kan oppdateres:

 • Oppdater drivere
  Skriv kontrollpanel i søkevinduet i Windows og trykk på Enter-tasten. Du får da opp Kontrollpanelet i Windows. Klikk på Maskinvare og lyd, og videre på Enhetsbehandling. Du får da opp en lang liste over enheter. Klikk på Skjermkort og høyreklikk deretter på navnet på kortet som står der – det kan være flere enn ett. Velg å oppdatere driver fra høyreklikkmenyen og velg å søke automatisk. Det kan hende at du allerede har den siste versjon og du vil da få opp en melding om dette.

  Du kan eventuelt prøve å oppdatere flere drivere med den samme metoden, det vil si høyreklikk på en enhet i enhetsbehandling og velg å oppdatere driver.

 • Slå av minneintegritet
  Klikk på Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Windows Sikkerhet, Enhetssikkerhet. Klikk videre på Detaljer om kjerneisolering. Slå av minneintegritet dersom den er på.

Start PC-en på nytt når du er ferdig. Nå kan du sjekke om du kan laste ned den store oppdateringen via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet. Hvis det fortsatt ikke er mulig bør du rett og slett vente.

Tvangsmetoden

Det finnes en metode som kan brukes til å installere den store oppdateringen, men dette er med tvang. Dette er en metode som vi i utgangspunktet ikke anbefaler, men det er en mulighet. Du kan oppdatere ved å besøke microsoft.com og klikke på Oppdater nå-knappen. Last ned og kjør filen. Klikk på Oppdater nå og du får nå opp et vindu som bekrefter at PC-en din støtter denne oppdateringen (dersom den støttes). Klikk på Neste for å sette i gang oppdateringen.

Slik angrer du

Dersom du finner ut at denne oppdateringen gjør Windows ustabil har du muligheten til å angre. Dette innebærer å avinstallere den store oppdateringen. Slik gjør du det: Klikk på Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Gjenoppretting. Klikk på Kom i gang under Gå tilbake til forrige versjon av Windows 10. Følg instruksene.

Lurt å vente

Denne oppdateringen, som altså ble lansert i mai 2020, er en oppdatering som uansett ikke haster. Det er ikke sikkerhetsoppdatering, denne oppdateringen leverer kun nye funksjoner.

Kilde: betanews.com

You may also like...

2 Responses

 1. Nickholas Blueberry Maclergan sier:

  Hei, denne slettet lisensnummeret på min PC, og jeg måtte tilbakestille, eller kjøpe ny lisens. Vær obs på dette

  • Jeg har brukt denne metoden ganske mange ganger (ca 20 ganger) og har aldri opplevd å måtte tilbakestille eller kjøpe ny lisens. Ditt tilfelle må være noe spesielt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *