Windows 10 er fortsatt gratis
Det er offisielt for sent å benytte seg av tilbudet om gratis oppgradering fra Windows 7 eller Windows 8.1 til Windows 10. Det finnes likievel muligheter.

Les også: Din Windows-guide

Slik oppgraderte du

Du kunne likevel besøke en nettside som ga deg muligheten til å oppgradere til Windows 10, dersom du benytter deg av hjelpemidler i Windows. Det mange ikke var klare over er at du trengte ikke på noen måte å bevise at du bruker hjelpemidler i Windows. Du trengte bare å klikke på UPGRADE NOW-knappen på nettsiden microsoft.com.

Metoden virker fortsatt

Microsoft bestemte tidligere at denne mulighetem ikke skulle være mulig etter 31. desember 2017. Nå viser det seg imidlertid at du kan fortsatt benytte deg av denne muligheten. Det vil si dersom du bruker Windows 7 eller Windows 8 kan du altså fortsatt oppgradere gratis til Windows 10.

Det er uklart om dette virker fortsatt fordi Microsoft har glemt å deaktivere muligheten eller om programvaregiganten har bestemt seg for å forlenge fristen.

Det finnes andre metoder

Dersom hjelpemidler-metoden plutselig ikke er mulig finnes det likevel muligheter. Det viser seg at brukere med en PC med Windows 7 eller Windows 8.1 installert, altså med gyldig lisens, kan oppgradere til Windows 10 helt gratis. Det du gjør da er å besøke microsoft.com, og laste ned og kjøre verktøyet, og velge å oppgradere PC-en.

Hvis ikke denne metoden fungerer heller, kan du prøve en siste mulighet. Du kan stille Windows 10-klokken tilbake til 28. juli 2016 og du vil da få muligheten til å oppgradere til Windows 10. Du kan så stille klokken til riktig tid når oppgraderingen er ferdig.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *