Windows 10 er fortsatt gratis

Windows-10_Product-Family

Fredag 29. juli 2016 var den offielle datoen for å få gratis oppgradering fra Windows 7 og Windows 8.1 til Windows 10. Det viser seg i ettertid at det likevel finnes flere måter å få gratis oppgradering.

Les også: Slik får du gratis Windows 10

Det er mange fortvilte brukere som har stresset over å rekke denne datoen, men det kan nå virke som Microsoft har lurt alle.

Gratistilbudet er opphevet i teori, men ikke i praksis
Nå viser det seg at det faktisk er mange som får oppgradere gratis. Windows-ekspert Mary Jo Foley har fått tilbakemeldinger fra flere brukere som sier at de har kunnet oppgradere gratis med de gamle produktnøklene til Windows 7 og 8. Disse brukerne har kunnet aktivere Windows 10 på PC-er med Windows 10 installert og på PC-er med Windows 7 eller 8.

Det samme kan faktisk Windows-ekspertene Ed bott og Paul Thurrott fortelle, det vil si at de har kunnet oppgradere gratis til Windows 10 ved bruk av gamle produktnøkler.

Foley spurte Microsoft om selskapet vurderer å blokkere muligheten til å bruke gamle produktnøkler til å få gratis oppgradering til Windows 10, men en talsmann fra Microsoft nektet visstnok å svare på dette.

Ingen frist for gratistilbudet likevel?

Forklaringen på dette er sannsynligvis at Microsoft har vurdert det slik at overgangen kan ta tid, og at selskapet derfor har valgt å ikke avslutte gratistilbudet like brått som annonsert. Det finnes sannsynligvis ingen sluttdato for gratistilbudet, selv om Microsoft offisielt sier noe annet. Windows 10 er med andre ord fortsatt gratis, men ikke offisielt.

Kilde: ZDNet.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *