WebAlbums lager fotoalbum på nettsiden din

Er du ute etter et gratis program som kan brukes til å legge ut bildene dine i et fotoalbum på nettsiden din, et program som både er gratis, fleksibelt og som er enkelt å bruke, da er WebAlbums absolutt noe for deg.

Les også: Lag en fotonettside på en enkel måte

Vi har tidligere skrevet om programmet PhotoPageGen som kan også brukes til lage en fotonettside. Fordelen med WebAlbums er at det er mye mer fleksibelt.

Med programmet WebAlbums er det enkelt å lage et fotoalbum for din nettside. Du trenger ikke å kunne noen HTMl-koding eller ha noen erfaring med webutvikling. Du bare å klikke og dra dine bilder til programvinduet og du har en fotonettside fortere enn du aner.

Meget fleksibelt

Det beste med WebAlbums er hvor fleksibelt det er. Du har omfattende justeringsmuligheter. WebAlbums bruker Javascript for å lage nettsiden slik at du ikke trenger å kunne noen HTML-koding. Det som er fordelen med denne løsningen er at du kan gjøre endringer på nettsiden også etter publisering av nettsiden. WebAlbums bruker kun én fil (utenom alle bildene) som krever arbeid og derfor blir det lettere å gjøre endringer i ettertid.

Du kan både legge til nye bilder og flytte bildene frem og tilbake med klikk-og-dra. Hvis du legger til nye bilder blir bildene automatisk justert etter innstillingene i Options-vinduet. WebAlbums tilbyr enkel redigeringsmulighet ved å høyreklikke på et bestemt bilde.

WebAlbums har innebygd FTP-funksjon slik at du kan overføre ditt fotoalbum til din nettside. En av fordelene med WebAlbums er at det er enkelt å foreta store eller små endringer til et fotoalbum som er allerede blitt publisert. Du kan opprette flere fotoalbum på den samme nettsiden og du kan velge et album fra en liste i WebAlbums-programmet.

Slik fungerer WebAlbums

Du kan laste ned installasjonsfilen fra s10soft.com/webalbums.htm (klikk på Download-lenken eller på direktelenken til installasjonsfilen).

Du får opp et tomt programvindu når du kjører programmet WebAlbums. Programmet er allerede nå klart for å starte en ny fotoside. Skriv inn navnet på din fotoside i «Album Title»-vinduet, beskrivelse i «Album Description»-vinduet og dato i «Album Date»-vinduet. Du kan eventuelt velge farge («Color Scheme»), ramme («Borders»). Klikk på «More Options» hvis du ønsker flere valg – du får da opp et eget vindu med flere finjusteringer.

Legg bilder i albumet ved å klikke og dra bilder fra filutforsker og inn i programvinduet. Du får da bildene i miniatyrvisning. Du kan velge mellom følgende visninger:

  • Index View viser bildene i miniatyr.
  • Photo View viser enkeltbilder i albumet.
  • List View viser en liste over alle bildene i albumet med tittel og beskrivelse.
  • Web View viser bildene slik de ser ut på en nettside.

Du kan lagre fotoalbumet via menyen «File, Save Album As». Du får da opp et eget vindu med mulighet til å gi albumet et navn og til slutt kan du lagre albumet med «Save»-knappen. Legg merke til at når du har lagret et fotoalbum blir dette tilgjengelig via File-menyen. Du kan lage så mange fotoalbum du selv ønsker.

Du kan publisere (altså legge fotoalbumet på nettet) et fotoalbum via menyen «Tools, Publish Album to Web». Du får da opp et eget programvindu hvor du kan legge inn informasjon om en server. Klikke på «Start»-knappen for å sette i gang overføringen av bildene til webserveren.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *