Vivaldi-nettleseren blir bedre og bedre

vivaldi_beta12

Vivaldi er en nettleser som er laget av tidligere Opera-gründer, Jon Stephenson von Tetzchner. Nå er Vivaldi endelig tilgjengelig i betaversjon, og den begynner nå å ta form.
Grunnen til at Jon har laget en helt ny nettleser, er at han er ikke fornøyd med utviklingen av Opera-nettleseren i dag. Jon mener Opera går vekk fra den opprinnelige visjonen til Opera, som var å lage en nettleser med mange funksjoner, det vil si funksjoner som brukerne vil ha.

Målgruppen for Vivalidi-nettleseren er først og fremst nerder, altså datakyndige personer som både vil ha flere funksjoner og en fleksibel nettleser.

Har du lyst på en nettleser med mange artige funksjoner, bør du absolutt teste ut denne.

Nerdenes nettleser

Visjonen for utviklerne til Vivaldi-nettleseren er mange funksjoner, som brukeren vil ha. Nettleseren skal også bli fleksibel, i den forstand and brukeren skal kunne tilrettelegge den etter sitt eget ønske og behov.

Mange unike funksjoner

Målet med Vivaldi er å ha funksjoner som mange av de andre nettleserne ikke har. Dette er noen av funksjonene som Vivaldi-nettleseren har eller som etter planen skal få:

 • Fleksibilitet
  Du kan på flere måter skreddersy Vivaldi etter ditt behov. Du kan blant annet justere utseendet via Vivaldi-ikonet øverst til venstre i nettleseren. Her kan du velge Verktøy, Innstillinger, og du får da opp et vindu med flere muligheter. Du kan plassere paneler og verktøylinjer hvor du selv ønsker.

 • Verktøylinje nederst
  Nederst i nettleservinduet finner du diverse nyttige verktøy. Her kan du blant annet justere størrelsen på fonter på nettsiden. Du kan også velge å fjerne bildene fra en nettside, det vil si at nettsiden kun viser tekst. Videre kan du gjennomføre forskjellige handlinger og filtre på en nettside.

 • Panel til venstre
  Her får du tilgang til nyttige funksjoner som bokmerker, søkefunksjon, kontakter, e-postfunksjon, nedlastinger og notater. Du kan plassere panelet til høyre hvis du ønsker det. Dette gjør du via Vivaldi-ikonet øverst til venstre, og velg Verktøy og Innstillinger.

 • Faner
  Ett av målene til Vivaldi er at den skal få den beste fanefunksjonen som noen nettleser tilbyr. Dette innebærer blant annet muligheten til å organisere faner, slik brukeren ønsker. Vivaldi har allerede fått muligheten til å stable faner.

 • Flere nettsider i samme vindu
  Videre skal det med Vivaldi være mulig å vise to eller flere nettsider i samme nettleservindu. Hensikten er at det skal være enklere å sammenligne nettsider, eventuelt for få bedre oversikt.

 • Innebygde notater
  Du kan skrive notater direkte i nettleseren, slik at du husker det du finner når du surfer på nettet. Notatene kan både inneholde tekst, skjermbilder, og eventuelt andre ting du selv ønsker. Notatene kan organiseres slik at de er lett å finne senere.

 • Webpaneler
  Webpaneler lar deg vise nettsteder som et panel på siden av Vivaldi. Du kan lese nyheter, følg samtaler på sosiale medier, mens du bruker nettleservinduet separat.

 • Synkronisering
  Vivaldi får en funksjon som gjør at du kan synkronisere bokmerker, historie, passord og innstillinger mellom flere datamaskiner. Denne funksjonen er altså ikke implement ennå.

 • E-postklient
  Vivaldi har foreløpig ikke fått en intergrert e-postklient, men denne funksjonen kommer. Det vil si du skal kunne bruke nettleseren til å motta, lese og sende e-postmeldinger. E-postfunksjonen finnes foreløpig som webmail, du finner den på vivaldi.net.

Last ned

Vivaldi Beta 1 er nå klar for nedlasting. Du finner den på vivaldi.com. Vivaldi er fortsatt ikke lansert i fullversjon.

Kilder: Vivaldi.net (1), Vivaldi.net (2)

You may also like...

1 Response

 1. RUNE RINGDAL sier:

  Om MCAFEE støtter VIVALDI?
  MCAFEE støtter ikkje MAXTHON. Men OPERA.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *