Last ned video fra mellomlageret i nettleseren din

NirSoft er en samling av over 200 apper som er nyttige for Windows og for internett. Alle appene er gratis og ingen av dem trenger installasjon.

Les også: NirSoft-guiden
VideoCacheView

VideoCacheView er en app som kan brukes til å lagre videoer fra mellomlageret (cache) i nettleseren din. Har du sett på en video på internett med nettleseren din og har lyst å laste ned videoen kan denne lille appen hjelpe deg. Du kan så spille av videoen fra PC-en din når det passer deg.

Appen skanner mellomlageret (cache) for en nettleser – den støtter Internet Explorer, Firefox, Opera og Chrome – den finner videoer som er lagret der. Den støtter Flash-filer (flv-filer).

Nedlasting og bruk

Du finner VideoCacheView på nirsoft.net. Du må bla helt ned til «Download VideoCacheView in zip file» eller «Download VideoCacheView in zip file (64-bit)» hvis du bruker 64-bit Windows. Pakk opp ZIP-filen (for eksempel på skrivebordet i Windows) og kjør programfilen (EXE-filen). VideoCacheView trenger ikke installasjon.

Du vil få en liste over alle videoer som er i mellomlageret av nettleserne du bruker. Du kan høyreklikke på en av videoene og velge «Play selected file» og videoen vil da spilles av dersom din standardvideospiller støtter Flash-filer (FLV). Du kan eventuelt høyreklikke og velge «Copy selected files to» for å laste ned videoene til en bestemt mappe på PC-en din.

VideoCacheView er i utgangspunktet en app som er veldig enkel å bruke, det vil si du bare høyreklikker på en video for å se på den eller laste den ned, men utfordringen ligger i å finne videoen du er ute etter på en liste som programmet viser. Du får nemlig ikke veldig beskrivende informasjon om videoene – kun informasjon som video-format, nettadresse (URL), nettleser og dato. Du kan jo prøve deg frem ved å høyreklikke på den ene videoen etter den andre for å sjekke.

Den andre utfordringen er at ikke alle videoer virker når du skal spille av eller laste disse ned. Det kan være forskjellig grunner til dette. I noen tilfeller må nettleseren avsluttes før du prøver, i andre tilfeller må nettleseren kjøre for at dette skal virke.

Konklusjon

Selv om det kan være utfordrende å finne en bestemt video med VideoCacheView er dette likevel en godt alternativ hvis du ønsker å laste ned eller spille av en video du tidligere har funnet på nettet og sett på slik at den havner i mellomlageret.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *