Hvor er internett raskest?

netindex_download

På nettstedet netindex.com finner du en oversikt med sammenligning av nedlastingshastigheter fra ulike steder i verden. Klikk på «DOWNLOAD» for å få en oversikt over tallene, og videre på det landet du ønsker mer informasjon om.

Les også: Får du nettet du betaler for?

Tallene er basert på målinger fra speedtest.net, en tjeneste som er drevet av det amerikanske selskapet Ookla. Målingene utføres av servere som er distribuert over hele verden, inkludert Norge.

Raskest i verden

I skrivende stund er det Singapore som topper listen på verdensbasis med et gjennomsnitt på 119 Mbps nedlastingshastighet. Hong Kong er nummer 2 og Japan er nummer 3. Du må klikke videre på «SHOW ALL COUNTRIES» for å se hele listen.

Norge er dårligst i Norden

Norge er på 27. plass med 37 Mbps. Både Sverige, Danmark, Island og Finland er raskere enn Norge. Klikk videre på «NORWAY» for å se tallene for enkelte steder i Norge. I Norge er det i skrivende stund Klofta som topper listen med 132 Mbps.

Nettstedet netindex.com viser tall for følgende:

  • «Download» – nedlastingshastighet.

  • «Upload» viser opplastingshastighet.

  • «Quality» skal vise kvaliteten på bredbåndsforbindelsen – denne måles med såkalt «R-Factor», dette er en formel som skal kunne brukes til å regne ut kvaliteten.

  • «Value» skal måle hvor mye verdi som ligger i kjøp av bredbåndstilgang. Verdien skal være gjennomsnittlig kostnad for bredbåndet per Mbps.

  • «Promise» skal vise nedlastingshastighet som nettleverandøren lover, sammenlignet med hastigheten som kunden faktisk får.

I tillegg har du Global Mobile-lenker, som viser tall for det mobile nettet.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *