TEST: Utdannet.no

utdannetno2

Utdannet.no er et nettsted som tilbyr opplæring på video. Det er et nettsted som er drevet av Espen Faugstad.

Vi har tidligere testet nettstedet, for et knapt år siden, men det har skjedd relativt store endringer på nettstedet, og derfor tar vi nå en ny test.

Utdannet.no tilbyr nå kun nettbaserte kurs, og ikke kurs på DVD.

Ulike typer kurs

Utdannet.no tilbyr nå flere typer kurs enn den gjorde i fjor. Her er det kurs om Adobe-produkter som Illustrator, InDesign, Photoshop, Photoshop Elements, Premiere Pro og Lightroom. Videre får du kurs i Microsoft-produkter som Word, Excel, Outlook og Powerpoint.

Her finner du også kurs i Facebook, Google Adward, Google Analytics, Mailchimp, WordPress, Woocommerse, webutvikling og søkemotoroptimalisering.

Priser

Prisene på kursene varierer fra 395,- for enkelte kurs, til 13995,- for store kurspakker.

Dette er noen priseksempler:

  • Adobe Photoshop CS6, komplett. Pris: 1995,-
  • Adobe Photoshop CS6, introduksjon. Pris: gratis
  • Microsoft Word 2013, komplett. Pris: 1995,-
  • WordPress. Pris: 1995,-

En rekke av kursene får du helt gratis, og disse får du tilgang til via menyen til venstre.

Dette mener vi om Utdannet.no

utdannetno44

Vi får et meget godt førsteinntrykket når vi ser den nye nettsiden, sammenlignet med den vi testet for et knapt år siden – nettsiden viser en fin oversikt over alle kurs i venstre menyen, slik du ser på bilder her til høyre.

Oversiktlig
Nettsiden har tydelige menyer, og det er lett å finne frem. Det eneste vi savner er en ekstra side med en komplett oversikt over alle kursene, en oversikt som blant annet inkluderer pris. Den eneste oversikten som er tilgjengelig nå, finner vi via menyen til venstre, og vi må klikke på enkelte kurs for å få prisinformasjon.

Informasjonen på sidene for hvert enkelt kurs, er til gjengjeld ganske god. Her få vi informasjon om pris, varlighet, og hva som læres bort i det aktuelle kurset.

Tydelig instruktør, men i overkant uformell
Instruktøren på videoene har en tydelig stemme, og det er ikke noe problem å følge med. Det eneste vi reagerer på er at instruktøren er veldig glad i fraser som «rett og slett». Instruktøren virker litt for uformell, det vil si «småprater» litt for mye – den kunne vært mer rett på sak. Vi velger likevel ikke å la dette trekke ned på hovedkonklusjonen.

Konklusjon

Utdannet.no er meget godt organisert, og det er lett å finne frem på siden. Alle kurs er forklart på en detaljert og fin måte. Videoene er informative, og instruktørstemmen er tydelig. Det eneste vi reagerte litt på er at instruktøren er ganske glad i fraser som «rett og slett». Ellers er dette meget bra!

Konklusjonen er at Dataporten anbefaler Utdannet.no!

Pluss

+ Godt organisert
+ Enkelt å finne frem.
+ Tydelig instruktør.
+ Lærerike videoer

Minus

– Vi savner en ekstra side med komplett oversikt over kurs, inkludert prisinformasjon.
– Instruktøren kunne med fordel begrenset bruken av frasen «rett og slett».

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *