Slik får du kontroll over USB-porter

USBDeview er et lite program som gir deg en oversikt over USB-portene på PC-en din og gir deg en mulighet til å koble fra en enhet på en kontrollert måte.

Les også: NirSoft-samlingen

Dette programmet er en del av en stor samling av nytteprogrammer for Windows, en såkalt NirSoft-pakke. Du finner en oversikt i vår guide.

Viser alle USB-portene

USBDeveiew gir deg en oversikt over alle USB-portene på PC-en din og enheter som er koblet til portene, dette inkluderer enheter som har tidligere vært koblet til PC-en din. Du kan bruke programmet til å koble fra for eksempel en minnepinne eller en ekstern harddisk.

Les også: Nyttige apper

Dette gjør du ved å høyreklikke på det aktuelle innlegget i programvinduet og velge «Disconnect Selected Devices». For ordens skyld, dette gjelder kun den ene enheten du har merket og ikke alle enhetene du ser i programvinduet, selv om menyvalget er i flertall («Devices»).

Tips: Du kan velge å vise kun enheter som er koblet til PC-en akkurat nå – da slipper du å se innlegg i programvinduet som er uaktuelle og du får bedre oversikt. Dette gjør du ved å klikke på Options-menyen og fjerne haken (dersom den er merket) ved «Display Disconnected Devices» – det som skjer da er at du velger bort enheter som tidligere er koblet til PC-en din, altså viser kun enheter som er koblet til en USB-port akkurat nå.

Last ned

Du finner USBDeview på nirsoft.net. Du må skrolle ganske langt ned på siden for å finne nedlastingslenken.

Last ned ZIP-filen og kjør EXE-filen. Programmet trenger ikke installasjon – du bare kjører EXE-filen. Du må passe på å velge riktig versjon (32-bit/64-bit) – velger du feil versjon vil den ikke fungere ordentlig. Er du usikker på hvilken versjon du har i Windows 10 kan du høyreklikke på start-knappen og velge system – da skal du få opp et vindu som blant annet gir deg informasjon om systemtype.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *