Denne appen gir deg kontroll over USB-portene
Når du bruker USB-porten på PC-en din for eksempel for å overføre filer mellom PC-en og en minnepinne eller en ekstern harddisk, må du passe på at enheten faktisk er frakoblet. Hvis ikke enheten er frakoblet kan viktig data gå tapt.

Les også: Dataporten-apper

USB Safely Remove gir deg mer kontroll

Windows har riktignok en egen funksjon som gjør at du kan løse en enhet fra USB-porten. Den innebygde funksjonen har følgende svakheter:

  • En enhet kan være såpass låst at du får stadig melding om at det ikke er trygt å fjerne enheten fra PC-en.
  • Det kan være vanskelig å vite hvilken enhet som du skal låse ut hvis du har flere enheter koblet til den samme PC-en.
  • Den viser ikke detaljert informasjon om enhetene, det vil si hvilker prosesser som er knyttet til enheten.

Dette programmet er ikke begrenset på denne måten.

USB Safely Remove fjerner enheten fra PC-en via en meny eller en hurtigtast. Trykk på Windows+S for å få opp menyen. Hvis du får beskjed om at enheten ikke kan fjernes fra PC-en gir dette programmet deg en liste over hvilke prosesser som blokkerer frakoblingen – du kan rett og slett avslutte disse prosessene på en skånsom måte.

En del eksterne enheter vises ikke via den innebygde funksjonen i Windows, men USB Safely Remove viser alle slike enheter. USB Safely Remove deaktiverer enheter dersom dette trengs. Videre gjør USB Safely Remove det mulig å fjerne enkelte minnekort fra en minnekortleser, dette er mulig selv om du har flere enn ett minnekort koblet til samme minnekortleseren.

Dette er bare noen av mulighetene i programmet. Du finner detaljene om USB Safely Remove på safelyremove.com.

Last ned

Du finner USB Safely Remove på safelyremove.com. Programmet koster 19,90 USD (153 kroner), men du kan laste den ned gratis og prøve det i 30 dager.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *