Uønsket oppdatering for Windows 7

Microsoft har i denne uken lagt ut oppdateringer for blant annet kontorpakken MS Office. Det dreier seg denne gangen ikke om sikkerhetsoppdateringer. Mange av disse oppdateringene er ønsket, men med ett viktig unntak.
Les også: Slik blokkerer du oppgradering

Bruker du Windows 7?

Hvis du i dag bruker Windows 7 og ikke ønsker å oppgradere til Windows 10 bør du være oppmerksom på hvilke oppdateringer som er tilgjengelige via Windows Update, det vil si oppdateringer du ser via Start, Kontrollpanel, System og sikkerhet, Windows Update.

Tvunget oppgradering

En av oppdateringene som er tilgjengelig på denne måten er KB2952664. Denne oppdateringen har som oppgave å tilrettelegge Windows 7 for oppgradering til Windows 10.

Vi kan ikke være sikker på hva som skjer dersom du får denne oppdatering på en PC med Windows 7 installert. I verste fall blir den oppgradert til Windows 10 uten at du har noe valg.

Slik unngår du en overraskelse

Vil du redusere risikoen for at du plutselig får Windows 10 på PC-en din, kan du slå av automatisk oppdatering av Windows og manuelt sørge for at den aktuelle oppdateringen ikke blir installert. Dette kan du gjøre på følgende måte:

  1. Gå til Start, Kontrollpanel, System og sikkerhet, Windows Update.
  2. Velg «Slå automatisk oppdatering på eller av» og velg «Aldri se etter oppdateringer».
  3. Klikk på OK for å bekrefte.
  4. Gå tilbake til Windows Update og klikk på «Se etter oppdateringer».
  5. Vent til Windows er ferdig med å lete etter oppdateringer.
  6. Klikk på «..viktige oppdateringer» og «..valgfrie oppdateringer.» og se etter KB2952664.
  7. Hvis du finner en oppdatering med nummeret KB2952664 bør du sørge for å fjerne haken slik at den ikke installeres.
  8. Klikk på OK for å bekrefte valget.

Dette er altså et tiltak for å redusere sjansen for at du får deg en overraskelse ved at Windows 7 plutselig blir oppgradert til Windows 10.

En ulempe

Du må selv sørge for å holde Windows oppdatert – du må altså huske å oppdatere én gang i måneden – dette skjer på den andre tirsdagen i hver måned – neste gang er tirsdag 14. november 2017.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *