Slik blokkerer du uønskede installasjoner


Er du lei av at uønskede programmer installeres på PC-en din? Dette kan skje dersom du glemmer å huke bort dette når du installerer programvare.

Les også: Programvare-porten

Enkelte programmer er så frekke at de installerer ekstra programvare uansett. Unchecky er programmet som blokkerer dette!

Uønskede tilleggsapper

Unchecky.com er en app som blokkerer uønskede programmer, det vil si programmer som installeres i det «skjulte». Når du installerer et program er det meget godt mulig at du får ekstra programmer «med på kjøpet» – dette skjer under installasjonsprosessen.

Det mest kjente eksemplet er kanskje Flash og Ccleaner er et annet eksempel, men det finnes mange flere og det kan i enkelte tilfeller være vanskelig å fjerne slike programmer. Vi glemmer ofte å fjerne en hake ved slike installasjoner. Unchecky hjelper deg med dette.

Unchecky kjører i bakgrunnen og overvåker installasjoner. Dersom en installasjon har haker som lar deg velge om du ønsker å installere eller ikke, fjerner Unchecky disse hakene automatisk.

Du får tilgang til innstillinger ved å klikke på Unchecky-ikonet nederst til høyre på oppgavelinjen i Windows (system tray). Det er egentlig ganske lite du finner i innstillinger – poenget er at programmet har kun den oppgaven å forhindre at uønskede programmer blir installert ved å fjerne hakene.

Last ned

Du finner Unchecky på unchecky.com. Du kan velge språkversjon under installasjonen, for eksempel norsk. Installasjonen er veldig rask og du trenger ikke å gjøre noe med programmet videre.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *