Med denne appen kan du kopiere alt fra PC til PC

Er du ute etter programvare som kan brukes til å overføre alle filer, brukerdata og all programvare fra en PC til en annen, altså uten at du må reinstallere alle programmene? Programmet ToDo PCTrans gjør nettopp dette. Vi har testet programvaren.

Ideelt for en ny PC
Skal du ta i bruk en ny PC, må du gjerne installere alle programmene på nytt, på den nye PC-en. Et alternativ er å bruke tjenesten Ninite for å installere gratisprogrammer i samme operasjon, men da får du kun med gratis programvare.

Les også: Installer flere programmer samtidig

Hvis du av en eller annen grunn ikke har muligheten til dette, trenger du et program som kan brukes til å overføre alt fra den ene PC-en til den andre, inkludert programvare. Da er programmet ToDo PCTrans et alternativ for deg.

Begrenset gratisversjon

ToDo PCTrans finnes i både gratisversjon og betalversjon. Du kan kun overføre to programmer med gratisversjonen. Med Pro-versjoner kan du overføre ubegrenset, og den koster 49,95 dollar (rundt 410 kroner), du får én lisens for to PC-er.

Vi har testet gratisversjonen – vi kopierer ett program fra den ene PC-en til den andre, og ser om ToDo PCTrans holder det de lover, nemlig at programmene faktisk fungerer på den andre PC-en.

Enkelt å bruke

EaseUS Todo PCTrans er i utgangspunktet enkelt å installere og bruke. Vi laster ned ToDo PCTrans fra todo-backup.com. Programmet støtter Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10, og både 32-bit og 64-bit Windows.

Programmet må installeres på begge PC-ene, og begge PC-ene må være koblet til samme lokale nettverket, pluss at begge PC-ene må kjøres samtidig.

Vi får opp et vindu hvor vi kan velge om vi ønsker å kopiere data og apper via det lokale nettverket («Via network connection»), via en bildefil («Via an image file») eller mellom lokale disker («Transfer local applications»). Vi velger det første alternativet.

Meningen er at vi skal få opp en liste over tilgjengelige PC-er (det vil si PC-er som har ToDo PCTrans installert) under teksten «Please select a computer to transfer».

Vi finner PC-en med en IP-adresse
Vi får ikke opp navnet på den andre PC-en under teksten «Please select a computer to transfer» og vi må da la programmet finne PC-en.

Vi trykker på pluss-tegnet, skriver inn IP-adressen til den andre PC-en, og trykker på Enter. Navnet på PC-en er nå på plass, og Continue-knappen blir aktiv.

For ordens skyld, hvis du er usikker på hvor du finner IP-adressen til en PC. Du kan bruke nettadressen whatsmyip.org, eller du kan finne ut IP-adressen med kommandoen ipconfig via ledetekst i Windows.

Vi trykker på Conntinue-knappen, logger oss inn på den andre PC-en og får et programvindu med mulighet til å velge hvilken retning overføringen skal skje, altså hvilken PC som skal være kilde (gammel PC) og hvilken PC som skal være destinasjon (ny PC).

PC-en skannes
Nå starter skanning av PC-en- Programmet skanner alle installerte programmer og filer på kilde-PC-en. I vår test tok dette kun noen få sekunder. Til slutt kan vi trykke på dette symbolet ved Applications.

pctrans04

Vi får da opp et vindu hvor vi kan velge hvilket program/data vi ønsker å overføre. Her kan vi sette en hake ved programmer vi ønsker å overføre. Gratisversjonen støtter 2 programmer. Vi ser også en «Compatibility»-kolonne, her skal programmet fortelle oss hvor sannsynlig det er at et program er kompatibelt med operativsystemet på den andre PC-en. Ved de fleste programmene står «Likely» (det vil si sannsynlig), mens for noe står «No» (altså ikke kompatibelt).

Vi klikker til slutt på OK-knappen og Transfer-knappen, og overføringen settes i gang.

Til slutt får vi opp meldingen «The transfer is completed». Vi må restarte destinasjons-PC-en. På kilde-PC-en er det bare å trykke på Finish.

Vellykket test

I denne testen overfører vi Faststone Image Viewer og overføringen ble vellykket på 10 minutter. Vi registrerer også at programmet fungerer som den skal på den andre PC-en.

Konklusjon

pctrans55

Ønsker du en mulighet til å kopiere programmer fra den ene PC-en til den andre, er ToDo PCTrans absolutt et alternativ. Programmet fungerer som det skal, i hvert fall for kopiering av enkelte programmer.

Les også: Guide for deg som skal ta i bruk ny PC

Skal du overføre en hel PC til en annen, det vil si kopiere alt av brukerdata og programvare, må du kjøpe ToDo PCTrans. Vær imidlertid klar over risikofaktoren – du vet jo ikke om det vil dukke opp noen komplikasjoner på et senere tidspunkt.

Ta backup, uansett
Vi har ikke testet ToDo PCTrans i stor skala over tid, og kan derfor ikke si noe om den fungerer for en hel PC med alt som er av data og programvare. Du bør uansett sikkerhetskopiere viktige data, før du eventuelt setter i gang.

Pluss

+ Brukervennlig
+ Rask
+ Gratis for kopiering av to programmer
+ Kopiering av programvare fungerer som den skal

Minus

– Du må kjøpe programmet hvis du skal kopiere flere enn to programmer

You may also like...

2 Responses

  1. arne sier:

    gjør så vi kan laste den appen ned da . skriv linken til den på siden derses

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *