Hva er greia med Criterion Collection?

The Criterion Collection er et selskap som tar vare på blant annet klassiske filmer, restaurerer dem og utgir dem på nytt på DVD og Blu-ray.

Criterion

The Criterion Collection er et amerikansk selskap som fokuserer på å lisensiere, restaurere og distribuere filmer, gjerne klassiske filmer. Selskapet har gjennom lang historie (fra 1985) produsert blant annet filmer på VHS, Betamax, LaserDisc, DVD, Blu-ray og Ultra HD Blu-ray.

wikipedia.org finner du en komplett liste over Criterion Collection-utgivelser.

Hva er greia?

Skal du kjøpe en DVD fra The Criterion Collecion må du betale vesentlig mer enn for vanlig DVD-film. Du finner en del slike på platekompaniet.no (tilbud på criterion-filmer) og platekompaniet.no (oversikt over criterion-filmer) og platekompaniet.no (egen side for criterion-filmer). Som et eksempel har filmen Eraserhead en pris på 599 NOK.

Spørsmålet er hvorfor er dette såpass dyrt? Det finnes nok ikke noe enkelt svar på dette, men dette er delvis på grunn av arbeid som er lagt i DVD-ene, innholdet i DVD-ene, at det dreier seg om import-vare, og delvis er at The Criterion Collection har etablert seg som en merkevare og det er denne merkevaren man betaler for.

Hva mener du?

Har du en formening om The Criterion Collection? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen.

Kilde: wikipedia.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *