TEST: Utdannet.no

utdannet_no2

Det finnes etter hvert svært mange kurstilbud på nettet. Utdannet.no tilbyr videobaserte kurs på norsk, både nettbaserte og på DVD, og vi har testet nettstedet.

 

Dette er en omtale av Utdannet.no, et nettsted som tilbyr videbaserte kurs, blant annet i bruk av Adobe-produkter.

Fokus på Adobe

På denne siden omtaler vi utdannet.no, et privat nettsted som er drevet av Espen Faugstad. Nettstedet tilbyr videobasert undervisning via web og på DVD, og det tilbyr undervisning i produkter fra blant annet Adobe og Microsoft, pluss kurs i sosiale medier og WordPress.

Les også: Gratis kurs på nettet
Les også: TEST: Lynda.com

Vi skal i denne omtalen kun se på de nettbaserte kursene. For orden skyld, denne omtalen er tidligere blitt publisert i mai 2013.

utdannet_no

Nettstedet har tidligere tilbudt kurs kun i produkter fra selskapet Adobe, men per i dag er tilbudet blitt utvidet til produkter fra Microsoft og Google, samt WordPress og Facebook. En av målgruppene for kursene er fotointeresserte brukere, i hvert fall kursene som omhandler Photoshop og Lightroom. Det dreier seg først og fremst om kurs for nybegynnere, med innblikk i noen avanserte funksjoner.

Priser

Tidligere har Utdannet.no tilbudt kurs på abonnement-bases, med fri tilgang til kurs for en bestemt pris for en uke eller et halv år. Per i dag kan vi kjøpe enketlkurs for en bestemt pris, og kan da se på det aktuelle kurset så ofte vil ønsker.

Her er noen priseksempler:

  1. Adobe Photoshop CS6, komplett opplæring. Pris: 1349,-
  2. Adobe Photoshop, grunnleggende opplæring. Pris: gratis.
  3. Microsoft Word 2013, komplett opplæring. Pris: 599,-
  4. WordPress. Pris: 449,-

Se oversikten på denne siden.

Noen av kursene er altså gratis, men Utdannet.no har nå endret opplegget slik at nå må alle registrere seg for å se gratiskursene.

Hva mener vi om Utdannet.no?

Godt organisert og oversiktlig
Utdannet.no er et oversiktlig og ryddig nettsted. Her er det lett å finne frem, og selve videoene synes vi har god pedagogisk verdi, det vil si funksjoner er godt forklart.

Vi liker også godt hvordan kursene er organisert rundt samme fag/tema. For eksempel, hvis vi velger kurset om Photoshop, kommer vi til en god introduksjontekst, og kan lese innholdsfortegnelse under denne teskten, slik at vi enkelt kan velge ulike videoer med et spesifikt tema.

Instruktøren har åpenbart lagt vekt å ha tydelig stemme, og dette synes vi er en stor fordel – vi hører godt hva som blir sagt.

Språket kunne vært bedre
Det som derimot kunne vært bedre er selve språket, det vil si fremføringen av instruksene – det kunne vært «fastere i formen».

Problemet er at instruktøren bruker enkelte fraser gjentatte ganger, spesielt er bruken av frasen «rett og slett» ganske påfallende, og fyllord som «faktisk». Dette synes vi gjør gjennomgangen i overkant uformell, i den forstand at det kan virke som instruktøren «småprater», i stedet for en systematisk og bestemt gjennomgang av produktet.

En annnen ting som trekker litt ned er at vi kan ikke se på gratisvideoer uten å registrere oss. Dette blir litt tungvint for nysgjerrige potensielle kunder.

Vi må likevel presisere at det vi trekker ned er ikke store problemer, vi mener at videoene er såpass informative at dette kommer ikke i veien for vår anbefaling av Utdannet.no. Det er sikkert noen som vil sette pris på et uformelt språk.

Konklusjon

Alt i alt har Utdannet.no et meget godt tilbud for brukere som ønsker nybegynnerkurs i Adobe-produkter, også de som ønsker innføring i avanserte funksjoner. Vi liker det vi ser og hører, og er absolutt noe vi kan anbefale. Det eneste som trekker ned er at gjennomgangen i videoene virker i overkant uformell.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *