Dette er årets beste antivirus

AV-TEST er en uavhengig organisasjon som regelmessig tester sikkerhetsproduktet og da spesielt antivirus. Det er tre faktorer som er lagt vekt på i disse testene og disse er effektivitet, brukervennlig og ytelse.

Les også: Antivirustest 2016

Nå har AV-TEST publisert en oppsummering av året 2016 og kaller dette for AV-TEST Award 2016, det vil si de forskjellige antivirusproduktene får en anerkjennelse i forskjellige kategorer.
Best beskyttelse

Det produktet som ifølge denne testen gir best beskyttelse mot skadevare er Norton Security for hjemmebrukere. For bedrifter har vi tre vinnere: F-Secure, Kaspersky og Symantec Endpoint Protection for bedrifter. Dette er et reesultat som vil overraske mange, men Norton Security var også vinneren for 2015.

Best ytelse

Vinnerne i kategorien for best ytelse er Kaspersky Internet Security for hjemmebrukere. For bedrifter har vi to vinnere, nemlig Bitdefender og Kaspersky.

Best brukervennlighet

Produktene som AV-TEST mener har størst brukervennlighet er Kaspersky, både for hjemmebrukere og for bedrifter. Denne kategorien handler også om i hvor stor grad produktet eventuelt varsler om skadevare som egentlig ikke er skadevare («falske positiver»), og om produktet blokkerer nettsider som egentlig ikke er farlige.

Best reparasjon

Det beste produktet for å reparere skader i Windows etter et virusangrep er Avira Antivirus Pro og Kaspersky Internet Security.

Best Android sikkerhet

Det er to vinnere i kategorien beste beskyttelsen for Android-systemer, nemlig Bitdefender Mobile Security og Sophos Mobile Security.

Du finner hele rapporten på av-test.org.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *