Her får du detaljer om PC-en din

Det finnes ganske mange apper som forteller deg informasjon om din PC.

Les også: Bli bedre kjent med PC-en din

System Information Viewer er et interessant alternativ.

SIV

Appen System Information Viewer (SIV) finner du på rh-software.com – selve nettsiden er ganske rotete og i tillegg viser det seg at det ikke er enkelt å laste ned appen. Nettsiden viser blant annet hva denne appen viser i kompakt form. Du finner informasjon om Windows, om nettverk og om maskinvare.

Du kan last ned programfilen fra rh-software.com – klikk på siv.zip ved Download Mirrors. Du får da opp en ny side – klikk på Download Now – pakk ut ZIP-filen og kjør EXE-filen.

Hvis du får feilmelding når du prøver å laste ned siv.zip kan du laste den ned lastet fra snapfiles.com.

Last ned og pakk ut ZIP-filen. Deretter kan du kjøre SIV64X.exe hvis du har 64-bit Windows eller SIV32X.exe hvis du ha 32-bit Windows. Er du usikker kan du høyreklikke på startknappen i Windows og velge System – da skal det stå enten 64 eller 32 ved Systemtype.

Du skal nå få opp programvinduet til Siv-programmet. Det dukket opp et ekstra vindu med kortversjon av systeminformasjon for din PC. Bare klikk på krysset øverst til høyre i vinduet for å fjerne det lille vinduet.

Nå skal du ha hovedvinduet for dette programmet. Her ser du ulike typer informasjon om Windows, om minne, om prosessor og temperatur, for å nevne noe. Nederst i vinduet finner du menyknapper som gir deg flere detaljer om PC-en din.

Du kan for eksempel klikke på Windows-menyen nederst og videre på Windows og da får du detaljer om operativsystemet. Du kan velge Machine og GPU Information og du får da detaljer om skjermkortet i PC-en din.

Det er totalt 13 menyknapper nederst og hver av disse knappene gir deg tilgang til undermenyer med ganske mye detaljer. Her er det rett og slett å klikke på menyene og bli vant til programmet!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *