Svindlere utnytter personer i feriemodus

Det nærmer seg påske og de kriminelle er ekstra aktive med svindelforsøk i ferietid, fordi da er det flere som er mindre på vakt for å bli svindlet.

Les også: Slik blir du kvitt spam

Svindel-telefoner

Det er mange som blir oppringt fra «banken» eller fra «politiet». Svindlerne bruker både sommer og påske fordi folk er i feriemodus og er da mindre oppmerksomme på dette. Det er spesielt eldre personer som svindles på denne måten.

Den som ringer snakker norsk og virker svært troverdig og ekte. Telefonnummeret som svindleren ringer fra virker også ekte. Svindleren klarer ofte å overbevise offeret til å oppgi sensitiv informasjon som føre til å svindleren får tatt ut penger.

nrk.no melder de om en stor økning i antall angrep akkurat nå.

Hvis du får en mistenkelig telefon kan du enten ta kontakt med banken din eller tipse politiet på politiet.no.

Du får flere gode råd og tips på politiet.no/rad

Melding om pakke

Får du en SMS fra Posten angående en pakke som er på vei. Dette kan være svindelforsøk! Les mer i vår artikkel.

Svindelforsøk fra HBO

Får du en e-post fra noen som kaller seg for HBO og tilbyr deg gratis periode på 90 dager? Det er svindel! Les mer i vår artikkel.

Kjente selskaper misbrukes

Hvis du får en e-post eller en SMS fra kjente selskaper som for eksempel Elkjøp med tilbud på varer, da bør du være på vakt.

Kriminelle utnytter skattemelding-tid

Du bør ikke klikke på lenker i e-poster eller SMS om skattemeldingen. Logg deg direkte til skatteetaten sin nettside. Les mer i vår artikkel.

Misbruk av kjendiser

Hvis du får en e-post eller en SMS eller at du ser reklame hvor en kjendis sier at vedkommende har tjent masse penger på et eller anner prosjekt, da er det garantert svindelforsøk.

Facebook-svindel

Driver du en Facebook-side og har fått trusler angående siden din, da er det sannsynligvis svindelforsøk. Dataporten har opplevd to bølger av dette, både i februar og mars. I begge tilfellene fikk vi tre meldinger om svindelforsøk.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *