Vær obs på svindelforsøk i desember

Desember er ekstra travel for svindelforsøk.

Les også: Frekke svindelforsøk fra «politiet»

Disse svindelforsøkene kommer i ulike former.

SMS

Det er mange som får SMS-er i disse dager. Teksten i disse SMS-en kan være forskjellige, men de oppfordrer deg gjerne til å klikke på en lenke med mer informasjon om en levering, for eksempel fra Posten.

Det kan også være en talemelding som kommer tilsynelatende fra Telenor. Hvis du får en SMS med en lenke bør du være ekstra forsiktig. Det er kjent at kjente selskaper som Telenor, Hafslund, politiet og banker, blir misbrukt på denne måten.

Telefon

Telefonsvindlere er fortsatt aktive. Hvis noen ukjent ringer deg og vedkommende legger på røret før du rekker å svare bør du absolutt ikke ringe tilbake. Dette er en kjent taktikk for å lure deg til å ringe tilbake og dermed aktiveres svindelen.

Les også: BBC har avslørt svindel-sentraler

Hvis en ukjent ringer deg og vedkommende snakker engelsk, er det sannsynligvis svindelforsøk – legg på røret med en gang. Slike svindelforsøk er et kjempeproblem i Storbritannia, men forekommer også i Norge. Det som er felles med mange av disse svindelforsøkene er at det er noen som oppleves som veldig hyggelig og hjelpsom og som tilbyr å hjelpe deg med din datamaskin. Svindlerne er såpass hyggelige at de rekker til slutt å lure deg til å oppgi sensitiv informasjon eller å gjøre en uønsket handling på din datamaskin.

Kilder: NRK, online.no, dagbladet.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *