Kraftig økning i svindelforsøk

Netthandel øker kraftig i koronakrisen og i takt med dette øker også nettsvindel kraftig.

Les også: Slik sikrer du hjemmekontoret

Svindelforsøk

Svindel kommer fra mange retninger. Det dreier seg blant annet om e-postmeldinger som i utgangspunktet ser ganske ekte ut, men her kan det lønne seg å være på vakt. Du bør i utgangspunktet aldri svare på mistenkelig e-postmeldinger eller gå på tilbud som ser for gode ut.

Det er kjent at mange selskaper blir utnyttet for å prøve å lure brukerne. Selskaper som Bokklubben Ny bøker, Google, Norton og Telia blir utnyttet. I tillegg er det mange svindlere som prøve å utnytte at mange brukere har dårlig råd i disse dager. Du bør for eksempel aldri godta forbrukslån via en e-postmelding, dersom ikke du har bedt om slikt på forhånd. Du bør alltid henvende deg direkte til kilden.

Dette er noen av meldingene du kan se fra disse selskapene som skal få deg til å gå på svindel:

  • Betalingen er godkjent.
  • Du har mottatt en betaling.
  • Du har vunnet en gave fra Telia!
  • Forsøk på å nå deg.
  • Vinn iPhone.

Det kan også dukke opp meldinger på engelsk. For eksempel denne:

«Your Norton subscription has expired. Your device has been infected with 22 viruses.».

Slike meldinger kan dukke opp uavhengig om du faktisk bruker Norton-produkter, men den er jo ekstra farlig hvis du bruker Norton-antivirus, fordi da er det usikkert om meldingen er ekte eller ikke. Nå vet du at den ikke er ekte.

Kilde: dagbladet.no

You may also like...

2 Responses

  1. Kari Anny Hopland sier:

    Har fått 4 Email fraa «Norton» : Virusbeskyttelsen på nettbrettet går ut om 48 timer – NextPart 000 000 B , så mange tall og bokstaver, så Encoding: quoted-printable Eg sletta det med ein gang Eg har aldri hatt abonnement på Norton, d sto at eg måtte fornye det Eg svarer aldri på slike Email!!!! Folk har fått frå Posten, Elkjøp, Helsenorge osv Mye svindel!!!

    • Det har du helt rett i. Det er mye svindel. Det som kanskje er vanskeligst å oppdage er at mange bedrifter bruker e-post for å få en bekreftelse fra brukere. I slike tilfeller er det ikke enkelt å vite om det er svindel eller ekte. Jeg ser at blant annet Helsenorge har brukt dette. Nasjonale sikkerhetsmyndigheter har advart mot denne metoden, men Helsenorge brukte (bruker?) den likevel. Jeg har faktisk tatt kontakt med Helsenorge og de bekrefter at de bruker denne metoden, det betyr at e-postene er ekte, men det er farlig trend https://www.dataporten.net/svindel-2021-helsenorge/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.