Gratis app for undertekster i video

Subtitle Edit er et gratis program basert på åpen kildekode. Denne appen kan brukes til å legge undertekst under en video. Den støtter over 200 forskjellige undertekst-formater.

Les også: Følg Dataporten på Facebook!

Du kan bruke denne appen til å avspille både en video og undertekster samtidig. Dermed er det enkelt å sjekke at teksten kommer på riktige steder i videoen og at andre parametere stemmer.

Last ned og bruk

Du finner Subtitle Edit på nikse.dk – du finner selve installasjonafilen (SubtitleEdit-4.0.5-Setup.zip) på github.com – pakk ut ZIP-filen og kjør installasjonsfilen.

Det kan hende at installasjonen blir blokkert av det innebygde antivirusprogrammet i Windows 10 eller Windows 11. Dette er dessverre en vanlig reaksjon av Windows Defender hvis du prøver å installere programmer som ikke er utviklet av Microsoft. Dette er altså falsk alarm. Du kan bare klikke på Mer info og Kjør likevel.

Velg språkversjon, for eksempel norsk, klikk på OK, godta lisensavtalen, klikk på Neste fire ganger og til slutt Installer.

Du får til slutt opp programvinduet til Subtitle Edit og det er ganske komplisert.

  • List View/Source View – viser undertekst merket med tid. Du kan redigere tekst direkte og du kan bestemmte start og slutt.

  • Video-vindu – viser video og undertekst. Du kan bruke denne for å sjekke om underteksten er på riktig sted i videoen.

  • Translate – du kan legge inn tekst. Klikk på Google it hvis du ønsker å finne en frase. Google translate kan brukes til å oversette teksten og The Free Dictionary og Wikipedia kan brukes til å få nærmere forklaring på teksten.

  • Create -gjør det mulig å legge inn undertekst på et bestemt tid i videoen.

  • Ajust – gjør det mulig å justere undertekst.

  • Waveform-vindu – viser en visuell fremstilling av lyden.

Bruk menyen/verktøyene øverst til å åpne, opprette eller lagre prosjekter du har jobbet med. Du kan også finne frem og erstatte tekst i en undertekst.

For å være helt gratis er Subtitle Edit ganske avansert og er et program som krever trening for å mestre, spesielt hvis ikke du er vant med å jobbe med undertekster i videoer.

For å åpne en video kan du klikke på Video-menyen (Open video-file) øverst, velg en video-fil og åpne.

Klikk på fanen translate, create eller adjust for å oversette, lage eller justere undertekst til videoen du har åpen i programmet. Her har du flere valgmuligheter, du kan blant annet kontrollere hvor en undertekst plasseres i videoen. Du velger altså translate for å oversette en undertekst og create for å lage din egen.

Problemer med å åpne videoer

Det viser seg å ikke være enkelt å åpne videoer i Subtitle Edit. Vi prøver å åpne videoer hentet fra YouTube, men ingen av disse lar seg åpne i Subtitle Edit. Vi prøver å fikse dette med en rekke tips. Du kan for eksempel endre innstillinger via Options, Settings, Video player. Her kan du enten prøve DirectShow og Download mpv lib eller du kan velge VLC media player. Andre tips går ut på å bruke riktig kodek – du finner flere tips på nikse.dk.

Fungerer med egne videoer
Vi prøver å åpne egen video (MP4) med Subtitle Edit og da gikk det uten problemer (vi måtte velge VLC via innstillinger). Det er derfor sannsynlig at eventuelle problemer med å åpne video har med rettigheter å gjøre.

Videopresentasjon

Dette er en videopresentasjon av Subtitle Edit:

Og her er en annen:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *