Omfattende passord-tyveri

Svenske nettsider melder om omfattende innbrudd i forskjellige tjenester på nettet, og at millioner av passord skal være kommet på avveie. Du bør uansett bytte passord regelmessig og det bør du gjøre i dag!
Les også: Slik lager du sikkert passord

Ifølge den svenske nettsiden dold.svt.se (DOLD), som er et eget verktøy som brukes av Sveriges television (SVT), skal flere milioner passord være lekket ut på nettet. I dag vil det derfor være en god ide å bytte dine passord.

I databasen fra DOLD skal det finnes e-postadresser fra blant annet Last.fm, biljettnu.se, netdoktor.se, Sveriges riksdag og mange politiske partier i Sverige. Det er forresten ikke bare Sverige som er blitt rammet, men det skal gjelder andre deler av verden, inkludert Norge. Det kan gjelde populære nettsteder som Facebook, Twitter, Instagram og LinkedIn.

Passordene skal være tilgjengelige for hvem som helst, det vil si de som vet hvor de skal lete på nettet. DOLD har funnet og samlet inn passordene som er blitt stjålet og lagt dette i sin egen database slik at du og jeg kan sjekke.

Er ditt passord blitt stjålet?

Har din e-postkonto blitt utsatt for innbrudd og passordet blitt stjålet? Du kan sjekke dette ved å skrive inn din e-postadresse på nettstedet dold.svt.se.

Slik lager du sikkert passord

Det er enklere enn du tror å lage et passord som både er sikkert og som er enkelt å huske. Du finner gode tips i vår guide.

Kilder: dold.svt.se, expressen.se, 24malmo.se

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *