Blir VR det neste store?

gearvr2

Valve Software har lansert programvaren SteamVR Performance Test som kan brukes til å teste ytelsen og kompatibiliteten til en PC med SteamVR.

For et par år siden var det 3D-TV som alle måtte skaffe seg – i dag er det Virtual Reality (VR) som er det siste skriket på teknologi-fronten. I løpet av 2016 er det ventet at flere produsenter vil lansere dingser som støtter denne teknologien. Spørsmålet er da om din datamaskin vil takle dette?
Klarer PC-en din SteamVR?

Du kan laste ned The SteamVR Performance Test fra steampowered.com. Du må ha Steam-konto for å laste ned programmet med Steam-klienten.

Selve programmet er gratis, men det har en størrelse på hele 1.9 GB så det krever rask nettforbindelse og stor lagringsplass. Programmet kjører en demo som måler ytelsen. Det sjekker om PC-en klarer VR-innhold på 90 bilder per sekund og om kvaliteten er god nok ifølge produsenten av programmet.

Hvis PC-en din underkjennes får du forslag om hvilke komponenter i PC-en du gjerne kan oppgradere.

Klarer PC-en din Oculus Rift?

Selskapet Oculus VR tilbyr lignende test for produktet Oculus Rift. Du kan laste ned testen fra oculus.com. Dette programmet tester skjermkort, prosessor, minne, operativsytem og USB-kontakt.

Tror du VR vil slå an?

Prisen for VR-briller er generelt såpass høy at det er nok ikke for «hvermansen», selv om det finnes ganske billige varianter, men det spørs hvor mye man må betale for god kvalitet. Oculusu Rift tilbys i dag for 599 USD (rundt 5100 NOK). På prisguide.no og prisjakt.no finner vi Samsung Gear VR Consumer Edition for under tusenlappen.

Det er flere som allerede har testet VR-briller og det ser ganske lovende ut:

Kunne du tenke deg å kjøpe VR-briller eller har du allerede gjort det? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen.

Kilde: Ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *