Derfor er Startpage bedre enn Google

I 2019 ble Startpage testet og sammenlignet med Google. Resultatet av denne testen kom som en overraskelse på mange.

Les også: Startpage knuser Google

Hva er Startpage?

Startpage.com er et nederlandsk selskap som ble stiftet i 1998. Det hadde opprinnelig navnet Ixquick, men byttet navn i 2016. Startpage er basert på Google, det vil si selve søkemotoren, men behandler data på en helt annen måte.

Bedre enn Google?

Hvorfor er Startpage bedre enn Google? Det er flere ting. Startpage er faktisk basert på Google, men sporer ikke brukeren slik Google gjør.

Google er først og fremst reklamemaskin som samler inn informasjon om deg slik at selskapet kan tilrettelegge reklame for deg. Google samler inn dataen og lager en profil for deg. Google vet mer om deg enn du kanskje tror og selskapet baserer denne informasjon på hva du søker på.

Les også: Her finner du Google-triksene

I 2021 ble det bekreftet at Startpage er en del av reklameselskapet System1. Vi har tidligere skrevet en artikkel om dette oppkjøpet og var da svært kritiske til Startpage. Men, i en egen artikkel sier Startpage at de vil satse på å beskytte personvernet til sine brukere. På selve startsiden til Startpage bruker de store slagord om nettopp bra personvern, så saken er kanskje ikke så ille for Startpage som vi trodde.

Ulemper med Startpage

Hvis du sammenligner Google og Startpage er søkeresultatene ikke identiske. Mange av søketriksene du kan gjøre med Google, inkludert valutakalkulator og konvertering av enheter, vil du ikke kunne gjøre med Startpage. I tillegg vil du ikke få søkeresultater som er relevant for deg dersom du velger Startpage fremfor Google.

Kilder: howtogeek.com, wikipedia.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *