Standard bildemappe i Windows

Hva er egentlig standardmappen for bilder i Windows? Denne artikkelen gir deg oversikten!

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Tar du mange bilder er det nyttig å vite hvordan dette er organisert i Windows. For ordens skyld, bilder er organisert på samme måten i Windows 10 som i Windows 11.

Standardmappe for bilder

Standardmappe for bilder i Windows er Bilder og hvis du har brukt den innebygde fotoappen i Windows, blir undermappen Lagrede bilder opprettet automatisk dersom ikke denne mappen allerede finnes. Denne mappen er også standardmappe for mange andre fotoapper. Dette er stien i filutforsker:

C:\brukere\«brukernavn»\bilder\lagrede bilder

Denne mappen, Lagrede bilder, er laget av Windows-systemet og hvis du prøver å slette den blir den opprettet automatisk ved neste Windows-oppstart. Denne mappen er såpass intergrert del av Windows at den bør ikke slettes.

Det du kan gjøre er å flytte mappen hvis du ønsker det, enten fordi du ønsker å lagre den et annet sted eller for at den ikke skal være undermappe under Bilder-mappen og på den måten blir den ikke like synlig.

Slik flytter du Lagrede bilder-mappen

Du kan ikke slette mappen Lagrede bilder, men du kan flytte mappen. Kjør filutforsker og klikk på Denne PC-en og Bilder-mappen. Høyreklikk på mappen Lagrede bilder og velg Egenskaper. Klikk på Plassering-fanen og klikk på Flytt-knappen. Nå kan du bla deg frem til den mappen som skal bli den nye plasseringen for Lagrede bilder. Til slutt skal du bekrefte valget og alle bildene blir da flyttet til den andre mappen.

Du kan evetuelt angre på flyttingen. Du klikker da på Bruk standard i stedet for Flytt i Egenskaper for Lagrede bilder.

Kilder: tenforums.com, howtogeek.com, microsoft.com, winaero.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *