Populær nettsidetjeneste misbruker fotografer
Har du brukt den populære tjenesten SquareSpace til å lage for eksempel en fotoside for å dele dine bilder bør du kanskje revurdere tjenesten. De bruker bildene dine til egen fortjeneste.

Les også: Her kan du dele bildene dine

Tjener penger på dine bilder

SquareSpace tjener penger på bilder til fotografer som har lagt ut sine bilder gratis på tjenesten og de gjør dette uten å spørre fotografene. Ikke nok med det, SquareSpace har nå inngått et samarbeide med tjenesten Unsplash om å gi bort bilder til fotografer – også dette uten å spørre fotografene.

For å gjøre denne saken enda verre har SquareSpace bestemt seg for å delta i foto-«konkurransen» Unsplash Awards, altså med bildene til fotografene som har lagt ut sine bilder til SquareSpace, også uten å spørre fotografene. Vinnerne i hver kategori legges i en felles pott og det blir så en loddtrening om hvilken fotograf som skal få et gavekort til et reisebyrå til en verdi av 600 USD. Dette er altså alt fotografene får for bildene, det vil si en mulighet for et gavekort dersom de vinner i lotteriet.

Unsplash.com driver sin bedrift ved å legge ut bilder helt gratis. Denne tjenesten henter bilder fra ulike steder uten å ha rettigheter til bildene, ifølge nettstedene photoshelter.com og diyphotography.net. Nå har altså SquareSpace støttet driften til Unsplash ved å gi bort bilder fra «egen» samling.

Protester mot SquareSpace

Reaksjonene har ikke latt vente på seg på Twitter:

Kilder: diyphotography.net, photoshelter.com, squarespace.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.