Gratis språkverktøy

Det finnes veldig mange språkverktøy på nettet. Det dreier seg både om ordbøker for norsk og engelsk, men også verktøy for å oversette mellom ulike språk.

Les også: Nettsøk-guiden

Her finner du en oversikt over slike verktøy. De fleste av disse verktøyene er ganske brukervennlige og gjør hverdagen enklere når du jobber med språk.

Språkverktøy

NAOB
NAOB (Det Norske Akademis ordbok) er en norsk ordbok som med tilgang til over 200 000 oppslagsord og 300 000 sitater fra litteratur og presse.

Norsk ordbok for mobilen
Bokmålsordboka og Nynorskordboka er fra før av tilgjengelig på nettet. Nå er ordbøkene også tilgjengelig som en app.

WordWeb
WordWeb er en gratis engelsk ordbok og synonymordbok. Dette er en app som støtter både Windows, mobilen og nettbrettet, og du kan søke etter en forklaring på et engelsk ord uansett hvilket program du jobber med ellers.

TheSage
TheSage er en ordbok og synonym ordbok for engelsk. Den installeres og kjøres lokalt på din datamaskin og den bruker i utgangspunktet ikke internett, men du har også en mulighet til å søke i ordbøker på nettet. Databasen til TheSage består av rundt 250 000 ord.

QTranslate
QTranslate er et gratisprogram som gjør det enklere enn mange andre tjenester å oversette og gir deg tilgang til flere tjenester samtidig.

Oversett gratis på nettet
Her får du en oversikt over flere forskjellige tjenester som kan brukes til å oversette mellom språk på nettet.

Duolingo
Duolingo er en app som gjør det enkelt å lære språk.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *