Kunsten å utforske Spotify

Kunsten ved å få mer glede og nytte av musikktjenesten Spotify er å kunne opprette, laste ned og organisere spillelister.

Les også: Spotify-guide

Spillelister er i utgangspunktet ganske rotete, men du kan organisere spillelistene på en slik måte at du får mer glede av Spotify-tjenesten.

Mapper

Du kan opprette mapper på venstre siden i Spotify (via «New Playlist»-muligheten) – det mest naturlige er kanskje å organisere spillelistene etter artistnavn i alfabetisk rekkefølge eller du kan organisere dem etter musikksjangere. Det kan være lurt å tenke litt på forhånd hvordan du ønsker å organisere spillelistene dine, men dette er selvfølgelig ditt valg.

Hvis du har slettet en spilleliste, enten ved et uhell eller at du senere angrer på slettingen, kan du velge å gjenopprette den slettede spillelisten. Dette kan du gjøre ved å først klikke på brukernavnet ditt i Spotify-programmet og velge Account fra menyen. Du vil da få opp nettsiden til Spotify og på ventre siden finner du en «Recover Playlists»-funksjon med mulighet til å gjenopprette eventuelle slettede spillelister.

Slik lager du en spilleliste fra en bestemt artist

Ønsker du å lagre en komplett samling av alle låter fra en bestemt artist i den samme spillelisten, kan du først klikke på artisten i Spotify, klikk deretter på en av låtene på listen, og merk deretter alle låtene med menyvalger Edit, Select all. Nå har du merket alle låtene til den aktuelle artisten. Nå kan du klikke-og-dra låtene til en mappe under PLAYLISTS og låtene kopieres da til denne spillelisten.

En annen måte å gjøre dette på er å bruke spillelister som allerede er opprettet. Her finner du noen av våre favoritter:

Det finnes nesten uendelig mange spillelister av denne typen. Du kan bruke søkefunksjonen i Spotify og søke etter din favoritt år, artist eller musikksjanger.

Ønsker du å finne dine favoritter kan du bruke følgende søkeord i Google: spotify artist playlist – erstatt ordet artist med navnet på dine favoritt, for eksempel spotify neil young playlist.

Last ned spillelister

Det finnes ganske mange nettsider som tilbyr nedlastbare spillelister. Dette er noen eksempler:

Daily Mix

Dette er kategorier som Spotify oppretter automatisk etter hvert som du bruker Spotify mer og mer. Det blir gjerne opprettet flere slike Daily Mix-samlinger i ulike musikk-sjangere. Daily Mix opprettes altså automatisk uten at du trenger å gjøre noe. Har du brukt Spotify i mange år vil du gjerne finne flere slike Daily Mix-samlinger.

Release Radar

Dette er en samling med nye utgivelser fra artister du hører mye på.

Radio

Det finnes et lurt triks i Spotify som gjør at du kan «opprette» en radio-stasjon som kun spiller låter med en bestemt artist. Det du gjør er å først klikke på den aktuelle artisten slik at du får opp siden til vedkommende. Klikk på menyknappen (…) og velg Go to Artist Radio.

Radio-funksjonen i Spotify er faktisk en genial mulighet som kanskje ikke mange vet om. Du kan også velge en musikk-sjanger i radio-funksjonen, pluss musikk fra forskjellige tiåre, for eksempel musikk fra 60-tallet. Dette er en fantastisk mimre-mulighet. Her kan du oppdage gamle slagere du likte for mange år siden.

Vår erfaring er at radio-funksjonen er kraftig redusert i PC-versjonen, uklart av hvilken grunn. På mobile enheter er radio-funksjonen derimot ikke redusert, til glede for mange.

Siste: Det virker som radio-funksjon er fjernet også i mobile enheter. Det var synd.

Moodify

Moodify.app er en tjeneste som finner artister og låter basert på dine kriterier. Denne tjenesten krever at du gir den tilgang til din Spotify-konto.

MagicPlaylist

Magicplaylist.co lager spilleliste for deg basert på søkeord (navn på en låt) du bruker.

Discover Quickly

Discoverquickly.com finner ny musikk basert på dine interesser. Denne tjenesten krever at du logger deg inn via Spotify.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *