Anti-spam eksperimentet

Vi fikk oss en liten overraskelse nylig. Et eksperiment med et ganske tydelig resultat.

Les også: Slik blir du kvitt spam

Det ble gjennomført et eksperiment med utgangspunktet i spørsmålet rundt hva som gjør at vi får såpass mye søppelpost.

Eksperimentet

Det vi gjorde var å fjerne alle e-post-skjemaer fra Dataporten, altså skjemaer for tilbakemelding. Hvilken virkning vil dette få for mengden av søppel-e-post?

Vi får vanligvis 5 søppel-poster eller mer hver eneste dag. Det har nå gått 10 dager siden vi startet eksperimentet og det er kommet kun 9 søppelmeldinger, altså sammenlignet med rundt 50 som har vært normalen tidligere i løpet av 10 dager. Med andre ord, vesentlig mindre enn vanlig.

Konklusjon

Resultatet er jo veldig interessant. Vi trodde spammere hentet e-poster fra et lager av adresser som kriminelle kjøper og selger. Vårt eksperiment viser at dette ikke stemmer helt. Det dreier seg om roboter som skanner nettsider fortløpende over hele verden for å samle inn adresser som så forsøples.

Uønsket e-post

Hva er egentlig uønsket e-post? Søppelet som leveres til Dataporten kan deles i to kategorier. Den ene kategorien er ren søppel som for eksempel tilbud om raske penger. Den andre kategorien er henvendelser til Dataporten som i utgangspunktet virker seriøse, for eksempel diverse tips til nettstedet. Det som er felles med de fleste slike meldinger er at de er skrevet på engelsk og de har lenker vi skal klikke på, med andre ord svindlere som prøver ALT for å forsøke å lure oss.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *